Home Nieuws Sport Nieuws Lucien Favre terug bij OGC Nice

[Video] Lucien Favre terug bij OGC Nice

© OGC Nice

Christophe Galtier is niet langer de trainer coach van OGC Nice, Galtier, die in het seizoen 2020-2021 Lille verassend kampioen maakte van Frankrijk, wordt in verband gebracht met PSG. OGC wacht hier niet op en heeft oude bekende Lucien Favre inmiddels al binnen gehaad.

Na twee en een half seizoen bij Borussia Dortmund, een van de grootste clubs in Europa met wie hij de Duitse Supercup won en tweede werd achter Bayern München na een hevig gevecht om de eerste plaats in de Bundesliga, is Lucien Favre terug bij OGC Nice. Thuis. Waar hij al 99 wedstrijden wist te spelen en waar hij tussen 2016 en 2018 zijn stempel drukte alsc coach.

in Nice behaalde de Zwitser de 3e plaats aan het einde van een historisch eerste seizoen 2016-17, waarmee hij een team opbouwde met een heldere speelstijl die 78 punten opleverde. Hij bereikte de prestatie om Ajax de volgende zomer uit te schakelen, klonk het Champions League-deuntje voordat hij naar Moskou reisde in de Europa League-ronde van 16. Toen kwam het uiteindelijk niet binnen een streep van een 2e Europese kwalificatie op rij, na een mindere periode in 2017-18, waar het allemaal neerkwam op de laatste wedstrijd in Lyon.

« Ik ben absoluut verheugd dat Lucien Favre zich bij ons voegt. Hij is een ervaren coach die succesvol is geweest in de Bundesliga en ook hier in Nice. Hij heeft overal respect en bewondering verdiend. Zijn manier om zijn teams te ontwikkelen bevalt ons en past perfect bij de visie die we bij INEOS hebben op de speelstijl die we willen voor OGC Nice » Aldus de voorzitter vanb OGC Nice, Jim Ratcliffe.

Bron en foto © OGC Nice

Vorig artikelZahavi terug naar Maccabi Tel Aviv
Volgend artikelDe ongekende strijd van kleine familiebedrijven in ‘Boven Water’
Ik ben de eigenaar van Planetzone