Home Nieuws Sport Nieuws Video: Leeds Utd laat tegenstander scoren waardoor niets Leeds utd maar Sheffield...

Video: Leeds Utd laat tegenstander scoren waardoor niets Leeds utd maar Sheffield United promoveert

Stel je eens voor, je staat 3e in de Engelse Championschip ( eerste divisie van Engeland) en je bent nog in de race met kans op promotie naar de Premier League. Wat doe je dan? Scoren en winnen natuurlijk! Maar dat liep in Leeds geheel anders dan men had verwacht.

De spelers van Sheffield United hebben vandaag vast en zeker met argwaanogen voor de buis zitten hangen. De ploeg won gisteren thuis met 2-0 mvan Ipswich Town en staan op de 2e plek maar waren nog niet zeker van promotie naar de Premier League. Dat kon als de nummer 3, Leeds United punten zouden verspelen en dat gebeurde ook maar op een wel heel merkwaardige manier.

In de 71e minuut lag een Aston Villa speler geblesseerd op de grond en de spelers van Aston Villa maakte kenbaar om het spel stil te leggen voor een blessurebehandeling maar in plaats daarvan liepen de spelers van Leeds United naar voren en scoorde promt de 1-0. Dit tot grote woede van de Aston Villa spelers. Anwar El Ghazi, speler van Astomn Villa was zo boos dat de scheidsrechter hem direct rood gaf door een opstootje  dat plaatsvond.

Coach Bielsa van Leeds United leefde met Aston Villa mee en vond dit ook erg onsportievelijk, vooral de manier van scoren nadat er een speler op het veld lag. Dus besloot hij tegen zijn eigen spelers te zeggen dat Aston Villa vrij baan moest krijgen om zelf ook de 1-1 te scoren. Dit viel niet helemaal in goede aarde bij sommige spelers maar de 1-1 kwam er toch.

Door dit gelijkspel promoveert Leeds United niet rechtstreeks naar de premier legaue maar Sheffield United. Leeds heeft nog wel een kans om te promoveren door in de nacompetitie playoffs de wedstrijden te spelen. Dan gaan naast west Bromwich en of Derby County / Middlesbrough maar ook Aston Villa weer op herhaling. Dat beloofd nog wat.

Na Sheffield United, dat na 12 jaar weer op hoogste niveau aanwezig zal zijn promoveert ook Norwich City naar de premier League

Zie hieronder het filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=1hAzIg1du5E