Home Nieuws Sport Nieuws KNVB wint SAN ACCENT voor campagne ‘Ga Voetballen als Oranje’

[Video] KNVB wint SAN ACCENT voor campagne ‘Ga Voetballen als Oranje’

© KNVB

De KNVB heeft donderdag 2 juni met de campagne ‘Ga Voetballen als Oranje’ de SAN Accent gewonnen.

De SAN Accent is een vakprijs toegekend aan de beste marketingcommunicatie-campagnes van het jaar. Een jury van marketing en communicatieprofessionals beoordeelde campagnes in twaalf categorieën. De KNVB was genomineerd in de categorie ‘Vrije tijd’. Na de UEFA Grow Award in de categorie ‘Best Communication Campaign’ is dit de tweede prijs die deze campagne heeft gewonnen.

‘Ga Voetballen als Oranje’ is in 2021 in het leven geroepen om jongens en meisjes te enthousiasmeren om lid te worden van een voetbalvereniging. Vanwege de coronapandemie waren er minder kinderen dan normaal die zich hadden aangemeld bij een club. Voor deze campagne heeft de populaire Nederlandse artiest Snelle het nummer ‘Limonade’ geschreven. De halfbroertjes van Snelle waren de inspiratiebron voor het nummer. Hij schreef ‘Limonade’, nadat hij zijn halfbroertjes op het veld aan het werk had gezien.

De videoclip – die inmiddels bijna 2,5 miljoen keer bekeken is op YouTube – is een ode aan het amateurvoetbal en laat kleine jongens en meisjes zien die dromen over voetballen als hun helden van Oranje. De Oranje-internationals Steven Berghuis, Donny van der Beek, Georginio Wijnaldum en Donyell Malen figureerden in de videoclip, net als de toenmalige bondscoach Frank de Boer en Sarina Wiegman, destijds bondscoach van de OranjeLeeuwinnen.

De campagne riep mensen op om een bezoek te brengen aan een Oranjefestival, een gratis voetbalevenement bij verenigingen waar kinderen konden ontdekken hoe leuk voetbal is. Deze Oranjefestivals hebben meer dan 70.000 bezoekers getrokken. Uiteindelijk zijn er in 2021 bijna veertig procent meer pupillen ingestroomd dan het jaar ervoor.

Bron en foto © KNVB

Vorig artikelGouden Film voor De piraten van hiernaast: de ninja’s van de overkant
Volgend artikelNieuw op de Nederlandse markt: Santa Ana Gin
Ik ben de eigenaar van Planetzone