Home Nieuws Sport Nieuws KNVB en Nike presenteren nieuw thuistenue voor het Nederlands elftal op...

[Video] KNVB en Nike presenteren nieuw thuistenue voor het Nederlands elftal op EURO2024

© KNVB / Nike

De KNVB en Nike hebben vandaag het nieuwe thuistenue voor het Nederlands elftal onthuld, dat ook tijdens EURO2024 zal worden gedragen. Bondscoach Ronald Koeman overhandigde symbolisch het Oranjeshirt aan middenvelder Frenkie de Jong. Het werd een eerbetoon aan het historische moment waarop de toenmalige bondscoach Rinus Michels in 1988 het shirt aan Koeman overhandigde voorafgaand aan het gewonnen EK.

Het nieuwe thuistenue zal voor het eerst worden gedragen op vrijdag 22 maart tijdens de vriendschappelijke interland tegen Schotland. Voor supporters zijn de tenues vanaf 21 maart exclusief beschikbaar op KNVBshop.nl en nike.com. Vanaf 27 maart is de collectie te koop bij meerdere voetbal(speciaal)zaken in Nederland en daarbuiten.

“Het is een eer om met dit thuistenue een nieuw hoofdstuk in het Nederlandse voetbal te beginnen”, aldus bondscoach Ronald Koeman. “Het Oranjeshirt symboliseert niet alleen onze geschiedenis, maar ook onze toekomstige prestaties op het veld. We hopen dat onze fans het met evenveel trots zullen dragen als wij er op het veld mee zullen spelen.’’

Middenvelder Frenkie de Jong: ‘’Het is fantastisch om op deze manier het nieuwe thuisshirt te ontvangen, vooral op een manier die zoveel betekenis heeft voor de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Helaas ben ik er bij het debuut van dit Oranjeshirt niet bij, maar ik kijk ernaar uit om het tijdens EURO2024 te dragen. Hopelijk komen we tot dezelfde prestaties als in 1988.”

Metaprisma

Voor de kleuren van de tenues heeft Nike een vernieuwende aanpak geïntroduceerd, genaamd ‘metaprisma’. Dit concept versterkt de traditionele kleuren met licht en beweging, waardoor een frisse en dynamische uitstraling ontstaat. Zo hebben de Nederlands elftalshirts een uniek ontwerp waarin de kleuren beter uitkomen en de herkenbaarheid behouden blijft.

Roemrijke oranje kleur

Het Nederlandse thuisshirt straalt met de roemrijke oranje kleur de trotse nationale identiteit uit. Het speciaal ontworpen gebreide patroon en de contrasterende naden geven het shirt een eigentijdse uitstraling, terwijl het Liteflex-embleem een subtiele maar opvallende touch toevoegt. Een afbeelding van een kroon in de kraag geeft het shirt een gevoel van eenheid en trots.

Drie tinten blauw

Het Nederlandse uitshirt is een statement van minimalisme en geometrie, gekenmerkt door drie subtiele tinten blauw. Oranje accenten op de kraag en mouwen voegen een levendige dynamiek toe aan het ontwerp. Ook hier zorgt de afbeelding van een kroon binnenin de kraag voor een gevoel van eenheid en trots.

Dri-Fit ADV

De tenues zijn gemaakt met Dri-FIT ADV en bieden optimale mobiliteit, ademend vermogen en ventilatie op cruciale plekken. Ontwikkeld in het Nike Sport Research Lab met geavanceerde body-mapping-technologie, stellen deze tenues de nieuwe norm voor het leveren van de beste sportprestaties. Elk onderdeel is verbeterd met 4D-datagestuurde ontwerpmethodes.

Bron en foto © KNVB / Nike