Home Nieuws Sport Nieuws Keuken Kampioen Divisie wedstrijdbal seizoen 2021-2022 gelanceerd

[video] Keuken Kampioen Divisie wedstrijdbal seizoen 2021-2022 gelanceerd

Keuken Kampioen Divisie en Derbystar introduceren samen met de Johan Cruyff Foundation de nieuwe wedstrijdbal voor het seizoen 2021-2022.

De Keuken Kampioen Divisie en Derbystar introduceren samen met de Johan
Cruyff Foundation de nieuwe wedstrijdbal voor het seizoen 2021-2022. Deze bal staat symbool voor hun gezamenlijke missie: geef jongeren de ruimte om hun talent te ontwikkelen door sport.

Er is maar één bal en die moet je hebben, want alles begint bij die ene bal. Wat doe je met die bal … daar draait het om. Met die bal geef je elkaar de ruimte om te ontwikkelen. Zowel op een veld, een court of daarbuiten.

Trainingen

Op woensdagmiddag 14 juli trainen voetballers van verschillende clubs van de Keuken Kampioen Divisie op de Cruyff Courts. Met op elke locatie alle ruimte voor talent, ontwikkeling en plezier in het spel. Op de Cruyff Courts, in de tuin of in het stadion. Alle jeugd is welkom om aan de training deel te nemen. Onder begeleiding van een buurtsportcoach wordt het een interactieve trainingssessie tussen de spelers en de aanwezige jeugd. Na de training speelt de jeugd kleine partijtjes met de spelers als coaches.

Alle ruimte

Marc Boele, Algemeen Directeur van de Keuken Kampioen Divisie, is blij met de nieuwe Derbystar wedstrijdbal. “Ruimte voor ontwikkeling is een belangrijke pijler van de Keuken Kampioen Divisie. Met de komst van de nieuwe wedstrijdbal hebben we een bal die speciaal is ontworpen om te ontwikkelen. Daarnaast zijn we trots op de regionale betrokkenheid van.

de clubs. Ze vinden het belangrijk dat kinderen sporten en bewegen. Dat wordt nog eens onderstreept door de bijdrage aan deze trainingen op de Cruyff Courts”. Het design staat voor de samenwerking tussen de Keuken Kampioen Divisie, Derbystar en Johan Cruyff Foundation. Talent, beweging en ruimte komen allemaal samen in deze unieke wedstrijdbal. Het design van de bal is een visueel mix van een Cruyff Court en de bewegingen en geluiden van Keuken Kampioen Divisie spelers.

De Cruyff Courts
De Cruyff Foundation wordt maatschappelijk partner van de Keuken Kampioen Divisie. Met de Cruyff Courts bieden we jongeren een veilige en uitnodigende speelruimte. Het is een ontmoetingsplek voor saamhorigheid en het sluiten van vriendschappen. Hier ontdekken jongeren hun eigen talenten en ervaren ze hoe het is om te winnen en verliezen. Waardevolle ervaringen die zij meenemen in hun fysieke en mentale ontwikkeling, maar ook in de maatschappij.

Details nieuwe wedstrijdbal
Naast een nieuw spectaculair design, is deze hand gestikte bal dankzij de 3D diamantstructuur nu sterker en duurzamer dan ooit. Met ongeëvenaarde
vluchteigenschappen en optimale zichtbaarheid, vooral bij LED-licht, dankzij het glanzend high-tec Prof PU-microfiber oppervlak in premium kwaliteit en de helderwitte panelen. De bal is uiteraard van professionele wedstrijdkwaliteit (FIFA Quality Pro keurmerk)

Bron en foto © Keuken Kampioen Divisie