Home Nieuws Sport Nieuws één minuut stilte bij Olympique Marseille – Feyenoord voor Furiani-stadionramp

[video] één minuut stilte bij Olympique Marseille – Feyenoord voor Furiani-stadionramp

Tijdens de wedstrijd Olympique Marseille – Feyenoord, in de return van de halve finales van de Conference League, wordt vooraf één minuut stilte in acht genomen. De spelers van Marseille spelen met rouwbanden.

Het is op 5 mei precies 30 jaar geleden dat er in Frankrijk een stadionramp plaats vond. Tijdens de 2e halve finale wedstrijd tussen SC Bastia en Olympique Marseille stortte een tribune in, ook wel Furiani-stadionramp genoemd.

Olympique Marseille was op dat moment heer en meester in Frankrijk met sterren als Didier Deschamps, Rudi Völler, Alen Boksic, Fabien Barthez etc en met een rijke voorzitter Bernard Tapie, die vorig jaar overleed, werd zelfs in 1993 als enige Franse club de Champions League gewonnen.

SC Bastia wilde profiteerde van het grote succes van Olympique Marseille en zorgde voor een forse uitbreiding van de tribune om zo dus meer supporters toe te kunnen laten. Helaas met alle gevolgen van dien, het stortte in en er vielen 19 doden en 2300 gewonden.

AS Monaco was al finalist voor de Franse bekerfinale maar de wedstrijd tussen SC Bastia en Olympique Marseille werd nooit meer gespeeld. Er werd dus ook geen finale gespeeld.

Door deze gebeurtenis wordt er nooit op 5 mei in Frankrijk gespeeld. Echtter UEFA gaat hier niet in mee en dus moeten europese wedstrijden wel doorgang vinden.

Vorig artikelWIN! Sing 2 Bluray of 4K UHD
Volgend artikel[Video] Stadhuisplein Rotterdam ontploft na bereiken finale Conference League
Ik ben de eigenaar van Planetzone