Home Nieuws Sport Nieuws De Grand Prix van Monaco volg je dit weekend live op...

[Video] De Grand Prix van Monaco volg je dit weekend live op Viaplay

Na de afgelaste Grand Prix van Emilia-Romagna zijn de Formule 1-coureurs afgereisd naar Monaco, waar de weersverwachtingen voor dit weekend beduidend beter zijn. Het iconische stratencircuit van Monte-Carlo vormt het decor voor de zesde race van het Formule 1-seizoen. Met een goedgevulde haven, de prachtige Côte d’Azur en de nodige glitter & glamour valt er naast de baan veel moois te zien in het Prinsdom, maar voor de coureurs is het vooral zaak om hun ogen op het asfalt te houden: het allerkleinste foutje wordt op dit legendarische circuit genadeloos afgestraft. 

De coureurs gaan zondagmiddag 78 ronden lang flirten met de vangrails, maar inhalen is in Monaco een bijzonder lastige opgave. Dit weekend staat er dan ook extra veel druk op de kwalificatie op zaterdag, wanneer alles op het spel wordt gezet in de zoektocht naar dat ene perfecte rondje. Lokale held Charles Leclerc pakte de afgelopen twee jaar pole-position op zijn thuiscircuit, maar winnen op eigen bodem? Dat is de Ferrari-coureur nog niet gelukt.

Thuisrace voor de Nederlanders
Naast Leclerc kennen ook Max Verstappen en Nyck de Vries de straten van Monaco op hun duimpje. Beide Nederlanders zijn woonachtig in het Prinsdom en boekten er ook al de nodige successen. Verstappen won de Grand Prix van Monaco al een keer in 2021 en is dit weekend opnieuw de grote favoriet voor de winst. De Vries wist in de Formule 2 al twee maal te winnen in Monaco. Hij hoopt na een paar teleurstellende races op een goed resultaat.

Het raceweekend begint vrijdag met de vrije trainingen. Direct aansluitend aan de tweede vrije training start ‘Shakedown’, de Formule 1-talkshow van Viaplay en dé kickstart van jouw Formule 1-weekend! Naast alle Formule 1-actie valt er dit weekend echter nog veel meer te beleven voor de autosportliefhebber. Zo wordt er in Monaco ook geracet door de Formule 2, Formule 3 én Porsche Supercup, en staat op het circuit van Oschersleben de seizoensopener van de DTM op het programma. De Duitse raceklasse is dit seizoen eveneens te zien is op Viaplay.

Nieuw op Viaplay: ‘In de Slipstream’
Na al het autosportgeweld heeft Viaplay op maandag voor alle raceliefhebbers nog een toetje in de aanbieding. Als ultieme aanvulling op het Grand Prix-weekend staat maandag namelijk ook de eerste uitzending van ‘In de Slipstream’ op het programma. Elke maandag na een GP bespreekt presentatrice Anne-Greet Haars alle thema’s uit de Formule 1, voorzien van een scherpe mening en een eigenzinnige blik van o.a. Kees van de Grint, Allard Kalff, Ernest Knoors & Rudy van Buren. 

DE TIJDEN DIT WEEKEND

ZATERDAG – 27 MEI
Vrije training #3 – 12:30 uur
Voorbeschouwing & Kwalificatie- 15:30 uur

ZONDAG – 28 MEI
Voorbeschouwing & Race – 14:00 uur

MAANDAG – 29 MEI
in de Slipstream – 18:00 uur

Bron en foto © Viaplay