Home Nieuws Sport Nieuws De Grand Prix van Miami dit weekend live op Viaplay

[Video] De Grand Prix van Miami dit weekend live op Viaplay

©EA

Nog geen week na het sprintweekend in Azerbeidzjan staat het volgende Grand Prix-weekend alweer voor de deur. Het Formule 1-circus is de Atlantische Oceaan overgestoken en neergestreken in Florida, waar dit weekend de Grand Prix van Miami wordt verreden.

De Formule 1-coureurs komen dit jaar drie keer in actie op Amerikaanse bodem. Voordat er later dit jaar nog wordt geracet in Austin en Las Vegas, is het vanaf vandaag al de beurt aan Miami om een Grand Prix te organiseren. Vorig jaar debuteerde de race op de F1-kalender en vochten Max Verstappen en Charles Leclerc er een fraai duel uit om de zege. Dit weekend wordt er wederom geracet op het 5,4 kilometer lange Miami International Autodrome. Een semi permanent circuit rondom het Hard Rock Stadium in Miami Gardens. Normaal de thuishaven van de Miami Dolphins, maar nu het strijdtoneel van de Formule 1-coureurs.
 
Nederlanders uit op revanche
Onder het toeziend oog van de talloze celebs belooft het wederom een verhitte strijd te worden op de baan. De beide Nederlanders zijn uit op sportieve revanche, nadat Max Verstappen in Bakoe werd geklopt door teamgenoot Sergio Perez en Nyck de Vries vroegtijdig de strijd moest staken. Verstappen pakte vorig jaar de winst in Miami. De Vries maakt voor het eerst kennis met het circuit.

Vanwege het tijdverschil met Miami worden alle sessies voor de Nederlandse kijker in de avond verreden. Viaplay pakt groots uit met extra lange voorbeschouwingen op zaterdag en zondag. De actie begint echter al op vrijdag: de eerste vrije training gaat om 20.00 uur Nederlandse tijd van start. Aansluitend start Shakedown, de Formule 1-talkshow van Viaplay en dé kickstart van jouw Formule 1-weekend!

DE TIJDEN DIT WEEKEND


VANDAAG – 5 MEI
Vrije training #1 – 20:00 uur
Shakedown – 21:05 uur
Vrije training #2 – 23:20 uur

ZATERDAG – 6 MEI
Vrije training #3 – 18:30 uur
Voorbeschouwing & Kwalificatie- 21:00 uur

ZONDAG – 7 MEI
Voorbeschouwing & Race – 20:00 uur

Bron en foto © Viaplay