Home Nieuws Sport Nieuws Campeone Argentina! Chaos met 5 miljoen fans in hartje Buenos Aires:...

[Video] Campeone Argentina! Chaos met 5 miljoen fans in hartje Buenos Aires: Spelersbus route afgebroken

De spelers van Wereldkampioen Argentinië kwamen afgelopen maandagnacht eindelijk thuis. Via een tussen- vliegroute van Doha naar de Italiaanse hoofdstad Rome arriveerden de spelers rond 02.45 uur aan in de hoofdstad waar vervolgens al een route met de spelerbus ging naar de locatie van de Argentijnse voetbalbond. Diep in de nacht juichten duizenden fans de spelers toe

Na een korte nachtje vond dinsdag de huldiging plaats met de spelers tourbus richting Obelisk, hartje centrum. De regering had heel het land een vrije dag gegegeven waardoor het een grootst nationale feestdag werd. Maar liefst 5 miljoen fans liepen uit voor deze huldiging.

Het werd te druk waardoor de spelersbus, die al anderhalf later vertrok, amper vooruit kwam. De massale gekte was zo erg dat duizenden fans zich begaven op de snelwegen, langs de route van de spelerbus, in palen, stoplichten en zelfs op de snelwegverkeersborden klommen om een glimp van de spelers op te vangen. De politie die met een escorte aanwezig was om de spelerbus te beschermmen hadden de grootste moeite om fans tegen te houden.

Nadat er ook fans probeerde van bruggen te springen om zo in de open dak van de spelersbus te komen, en een er net naast viel, is besloten de tour richting Obelisk, het centrum af te blazen. De spelers werden uit de bus gehaald om met een paar helikopters terug te vliegen naar het trainingscomplex van de Argentijnse voetbalbond. De veiligheid van spelers maar ook de fans was in gering. Er vielen 18 gewonden, waarvan 16 naar het ziekenhuis moesten.

De gekte van het dit knotsgekke voetballand was enorm, daar kwam ook nog eens de hitte van 30 graden bij. Argentinië veroverde zijn 3e ster. Na 1987 (winst tegen Nederland , als gastland) 1986 ( winst tegen West Duitsland in Mexico ) en dit jaar 2022 (winst tegen Frankrijk in Qatar)

Kortom de Argentijnen hebben er weer een nationale feestdag bij en een dag om nooit te vergeten!

Vorig artikelGlazen Huis-dj’s in quarantaine: 3FM Serious Request gaat door
Volgend artikelTrust zet de nieuwe standaard voor duurzame muismatten met de Boye
Ik ben de eigenaar van Planetzone