Home Nieuws Sport Nieuws Verkiezing VARAgids: Maarten Stekelenburg maakt beste keepersredding ooit

Verkiezing VARAgids: Maarten Stekelenburg maakt beste keepersredding ooit

Maarten Stekelenburgs redding in de kwartfinale van het WK voetbal 2010 is door een vakjury verkozen tot beste keepersredding van Nederland. De VARAgids organiseerde de verkiezing; deze week presenteert het blad de top 7 met Stekelenburg bovenaan.

De beste redding door een Nederlandse voetbalkeeper ooit zagen we volgens de vakjury tijdens het WK 2010. Tijdens de kwartfinale (Nederland – Brazilië) duikt Maarten Stekelenburg een ziedend schot van Kaká uit de kruising. ‘Als je aan een prachtige redding denkt, dan is dit het. Perfecte timing op een cruciaal moment in de wedstrijd,’ analyseert Rivkah op het Veld. ‘Ik telde hem al, iedereen volgens mij,’ zegt Wytse van der Goot. ‘Buiten het feit dat het een geweldige redding is, maakte hij Oranje hiermee bijna wereldkampioen. Was deze er ingegaan, hadden we er zeker uitgelegen.’

Een jury van twintig voetbalkenners verkoos de redding van Stekelenburg boven die van Tim Krul (Nederland – Costa Rica, WK 2014, eindigde als tweede) en Hans van Breukelen (Finale EK 1988, tegen Rusland). De jury lette onder meer op de moeilijkheid van de redding, het belang ervan en de stijl waarmee de redding is uitgevoerd.

De VARAgids vroeg de jury een individuele Top 3 te maken, aan de hand daarvan werd de eindlijst samengesteld. De jury bestond uit Bart Nolles (RTL 7), Erik Dijkstra (Bureau Sport), Valentijn Driessen (De Telegraaf), Jeroen Elshoff (NOS), Frank Evenblij (Bureau Sport), Jack van Gelder (Ziggo Sport), Wilfred Genee (Veronica Inside), Wytse van der Goot (Veronica), Hélène Hendriks (Veronica), Gert van ’t Hof (Studio Sport), Kees Jansma (voetbalnestor), Aad de Mos (Ziggo Sport), Sjoerd Mossou (Algemeen Dagblad), Sjoerd van Ramshorst (Studio Sport), Jan Roelfs (NOS), Henk Spaan (Hard Gras) Rivkah op het Veld (Studio Sport), Arno Vermeulen (NOS), Willem Vissers (de Volkskrant), Simon Zwartkruis (Voetbal International).

In de VARAgids die nu in de winkel ligt de volledige lijst, plus een ode van Wilfried de Jong aan de winnende redding.

Bron © ANP/ Hollands Hoogte