Home Nieuws Sport Nieuws Venema tekent voor drie seizoenen bij VVV-Venlo

Venema tekent voor drie seizoenen bij VVV-Venlo

Nick Venema © VVV Venlo

VVV-Venlo neemt Nick Venema per direct over van FC Utrecht. De spits werd het afgelopen halfjaar al gehuurd van de
Eredivisionist en maakt nu definitief de overstap naar Covebo Stadion – De Koel –, waar hij zijn handtekening heeft gezet onder
een contract voor drie seizoenen.

In de tweede helft van vorig seizoen speelde Venema als huurling zestien wedstrijden voor VVV en was hij goed voor zeven doelpunten en twee assists. Voor zijn halfjaar in Venlo werd hij door FC Utrecht, de club waarvoor hij in 2017 debuteerde in de Eredivisie, ook al verhuurd aan Almere City en NAC Breda. Venema had bij FC Utrecht nog een contract voor één seizoen, maar maakt nu toch de transfer naar VVV, dat de aanvaller definitief overneemt van de club uit de Domstad.

Terug in Venlo
De komende drie seizoenen speelt Venema dus opnieuw in Venlo, waar hij het afgelopen halfjaar ook actief was. “VVV is een hele mooie club en ik heb het hier heel erg goed naar mijn zin gehad”, vertelt de spits. “Ik wilde dus graag blijven en na de goede gesprekken met Willem Janssen en de komst van Rick Kruys, die ik al goed ken vanuit mijn tijd bij FC Utrecht, was het voor mij snel duidelijk dat ik ook de komende jaren voor VVV wil spelen.” Venema begint zondag met VVV aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en zijn ambities zijn duidelijk. “VVV is een club die altijd minimaal voor de play-offs moet gaan, dus daar ga ik mijn stinkende best voor doen. Hopelijk kan ik het team daar met veel doelpunten en assists bij helpen.”

Meer scorend vermogen
Technisch Manager Willem Janssen kent Venema goed vanuit zijn eigen tijd bij FC Utrecht en is ervan overtuigd dat zijn voormalig teamgenoot een versterking voor VVV is. “Met Nick halen we het extra scorend vermogen binnen waar we naar op zoek waren”, aldus Janssen, die blij is dat Venema definitief over komt van FC Utrecht. “Het is voor VVV een hele goede deal die past binnen onze mogelijkheden. Dat is vooral mogelijk doordat Nick zelf gewoon heel graag bij VVV wilde blijven.” Gezien het goede gevoel van beide kanten is het dus ook niet zo gek dat Venema tot de zomer van 2025 tekent bij de Koelclub. “Nick heeft voor zijn leeftijd al veel ervaring en we denken dat hij hier nog verder kan groeien en een belangrijke speler voor VVV kan worden.”

Bron en foto © VVV-Venlo

Vorig artikelTT Assen live bij de NOS
Volgend artikelEA SPORTS stoomt F1® 22 klaar voor release met onthulling officiële soundtrack
Ik ben de eigenaar van Planetzone