Home Nieuws Sport Nieuws Vaclav Cerny tekent contract bij FC Twente

Vaclav Cerny tekent contract bij FC Twente

Vaclav Cerny maakt definitief de overstap naar FC Twente. De 23-jarige Tsjechische aanvaller werd afgelopen seizoen gehuurd van FC Utrecht en zette vanmiddag in De Grolsch Veste zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de Enschedese club. In de verbintenis is een optie voor nog twee seizoenen opgenomen.

“Ik ben heel blij met het vertrouwen van FC Twente”, vertelt Vaclav Cerny. “Ik voel me hier in de omgeving fantastisch thuis en ik krijg van binnen en buiten de club alle steun. Dat geeft me kracht. Het is nu mijn drive om dat terug te geven als ik terug ben op het veld.” Cerny herstelt momenteel van zijn knieblessure. “De stappen die ik maak voelen goed. Ik train nog in de gym en werk toe naar het moment dat ik op trainingsveld verder ga opbouwen.”
“Het mag duidelijk zijn waar ik mij op verheug”, vervolgt Cerny. “Ik kan niet wachten om komend seizoen voor het eerst als speler van FC Twente in een volle Grolsch Veste te spelen. Daar kijk ik echt naar uit. Supporters, ik blijf knokken, ik zie jullie snel.”  

“Het is heel bijzonder dat Vaclav definitief naar FC Twente komt”, vertelt Jan Streuer. “We hadden nooit kunnen denken dat een speler die zo goed aan het seizoen begon als hij, een half jaar later een speler van ons zou worden. Vaclav is nog jong, heeft nog alle kansen en we hebben er alle vertrouwen in dat hij na zijn blessure weer op een heel goed niveau terugkomt, zeker met zijn mentaliteit.” 

Bron en foto © FC Twente