Home Nieuws Sport Nieuws AEK Athene – Dinamo Zagreb uitgesteld na rellen en dode fan

[Update] AEK Athene – Dinamo Zagreb uitgesteld na rellen en dode fan

© McRaptis

De ernstige supportersrellen die afgelopen avond en nacht plaatsvonden, waarbij één fan van AEK Athene om het leven is gekomen, resulteert in actie van de UEFA. De UEFA heeft besloten om de wedstrijd die vanavond zou plaatsvinden in de OPAP Arena, het nieuwe thuishaven van AEK Athene, uit te stellen. Deze wedstrijd zal nu op een nieuwe datum gespeeld worden.

Beide wedstrijden volgende week

De wedstrijd zal nu naar volgende week verplaatst worden. De return wedstrijd die op dinsdag 15 augustus zou plaatsvinden in Zagreb blijft staan. De wedstrijd in Athene zal worden ingehaald op zaterdag 19 augustus om 20.00 uur

Statement Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb stuurde een persbericht statement uit en doet afstand van deze rellen

GNK Dinamo veroordeelt met klem de rellen die gisteravond plaatsvonden in Athene, waarbij volgens berichten van de Griekse politie en Griekse en Kroatische media relschoppers uit Kroatië betrokken waren bij een incident met fans van de Griekse voetbalclub AEK. Dergelijke evenementen zijn niet in overeenstemming met de waarden en ethiek die we als club en gemeenschap promoten.

Als sportorganisatie zetten we ons altijd in voor het bevorderen van fair play, sportiviteit en een positieve sfeer in stadions. Rellen bedreigen niet alleen de veiligheid van alle aanwezigen, maar schaden ook de reputatie van voetbal als een sport die mensen en culturen verenigt.

We spreken onze diepe bezorgdheid uit over dit incident. Helaas verloor één persoon zijn leven tijdens de rellen. GNK Dinamo wil haar oprechte deelneming betuigen aan de familie van de overledene. We herinneren er nogmaals aan en nodigen alle Dinamo-fans uit om niet naar de wedstrijd in Griekenland af te reizen, gezien het feit dat de UEFA, in overleg met de politie, heeft besloten dat beide wedstrijden worden gespeeld zonder bezoekende fans.

GNK Dinamo blijft zich inzetten voor het creëren van een omgeving waarin liefde voor sport op een positieve manier tot uiting komt, door saamhorigheid, respect en samenwerking.

Ongeregeldheden

Volgens de Griekse politie verschenen er maandag vlak na de training van Dinamo Zagreb zo’n 120 fans van de club uit Kroatië bij het stadion van AEK Athene, ondanks het verbod om naar Athene af te reizen. Zij gingen op de vuist met aanwezige Griekse fans. Hooligans van beide clubs vochten met messen en stenen. Ze gebruikten onder meer ook explosieven. Drie Griekse en vijf Kroatische fans moesten zich in een ziekenhuis aan verwondingen laten behandelen. één 22 jarige AEK Athene fan overleed na een steekpartij.

Bron: Dinamo Zagreb Foto © McRaptis