Home Nieuws Sport Nieuws Topanalisten voor internationaal topvoetbal bij Viaplay

Topanalisten voor internationaal topvoetbal bij Viaplay

© Viaplay

Nigel de Jong, Frank de Boer, John van ’t Schip en Aron Winter zijn door Viaplay aangetrokken als analisten voor de programma’s rondom het internationaal topvoetbal. Vanaf vrijdag 5 augustus maakt het viertal zijn opwachting naast Jaap Stam, Cedric van der Gun en Simon Cziommer, die al aan Viaplay verbonden zijn. Viaplay brengt elke speelronde zo’n zestig wedstrijden uit internationale voetbalcompetities. Met aan hun zijde presentator Koen Weijland laten de analisten in Viaplay Voetbal wekelijks hun licht schijnen over alle topduels uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.

De vier nieuwe analisten beschikken over een enorme hoeveelheid ervaring. Gezamenlijk hebben ze bijna 400 interlands op hun naam staan. Nigel de Jong (81 interlands) heeft bij Ajax, HSV, Manchester City en AC Milan een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het internationale topvoetbal. Met Oranje speelde hij in 2010 de WK-finale en pakte vier jaar later brons tijdens het WK 2014. In 2011 won hij met Manchester City de FA Cup en een jaar later de Premier League tijdens een historische ontknoping, waardoor City voor het eerst sinds 1968 de landstitel pakte.

Frank de Boer is met 112 optredens in Oranje koploper. Als speler stond hij op het veld voor topclubs als Ajax, FC Barcelona, Galatasaray en Rangers F.C. Daarna vierde hij successen als hoofdtrainer van Ajax, waar hij vier landstitels op rij wist te winnen. Na zijn periode in Amsterdam was De Boer trainer van Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. In zijn laatste klus volgde hij Ronald Koeman op als bondscoach van Oranje.    

Ook John van ’t Schip (41 interlands) en Aron Winter (84 interlands) kunnen terugkijken op een imposante carrière. Met Oranje werden ze in 1988 Europees Kampioen en ook bij Ajax wonnen ze vele prijzen, voordat ze vertrokken naar de Serie A. Van ’t Schip speelde voor Genoa en Winter maakte furore bij Lazio en Inter. Als hoofdtrainer heeft Van ’t Schip veel ervaring opgedaan in meerdere landen. Aron Winter was twee jaar lang assistent-trainer van Erik ten Hag bij Ajax, voordat hij in 2019 vertrok naar Griekenland om als assistent-bondscoach onder John van ’t Schip te werken.   

Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland, kijkt uit naar aanstaande vrijdag: “Op vrijdag 5 augustus begint Viaplay in Nederland aan een nieuw hoofdstuk. Vanuit onze gloednieuwe studio beginnen we aan ons eerste volledige voetbalseizoen en met de toevoeging van de Premier League is spektakel gegarandeerd. Met onder anderen Nigel de Jong, Frank de Boer, Aron Winter, John van ’t Schip en Jaap Stam aan tafel putten we uit de ervaring van 385 interlands en daarmee beschikken we over een ijzersterke basisopstelling.”

Bron en foto © Viaplay

Vorig artikelJelle Cleymans maakt radio-overstap en is vanaf dit najaar te horen bij Joe
Volgend artikel[Video] Van Marbella naar het Sportpaleis: wie wordt de nieuwe ster van Regi?
Ik ben de eigenaar van Planetzone