Home Nieuws Sport Nieuws Thijs Dallinga naar Franse Toulouse FC

Thijs Dallinga naar Franse Toulouse FC

Thijs Dallinga © TéFéCé

De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, Thijs Dallinga gaat van het gepromoveerde Excelsior Rotterdam naar de Franse promovendus Toulouse FC.

Dallinga, die ook speelde voor FC Emmen en FC Groningen, maakte 32 goals voor Excelsior Rotterdam in de reguliere competitie en nog eens 4 in de play-offs.

“Ik ben erg blij om voor TéFéCé (Toulouse FC) te tekenen, erg trots om lid te worden van de Club. Ik kan niet wachten om onze supporters te ontmoeten, ik wil nu al heel graag mijn eerste wedstrijd in het stadion spelen. Ik kijk veel voetbalwedstrijden en dus kende ik deze club ook. Toen de contacten begonnen, volgde ik de prestaties van het team met meer interesse en kon ik enkele wedstrijden van het einde van het seizoen bekijken. Ik kon ook chatten met Stijn Spierings, (die ook bij de club zit) die sprak me van het grootste goed voor de Club en de stad.”

Bij Toulouse FC wordt hij ploeggenoot van de andere Nederlanders Branco van der Boomen, Zakaria Aboukhlal en Stijn Spierings. De transfersom zou rond de 2.5 miljoen liggen.

© TéFéCé

Toulouse FC

Opgericht: 1937 maar na het failisement in 1967 werd de club opnieuw opgericht in 1970
Stad: Toulouse, zuid Frankrijk
Competitie: Ligue 1
Clubkleuren: Paars/Wit
Stadion: Stadium Municipal
Capaciteit: 33.150

Toulouse speelde sinds 2004 weer op het hoogste niveau maar degradeerde in 2021 om vervolgens dit jaar weer terug te keren naar de Ligue 1

Foto © PlanetZone Foto Thijs Dallinga © TéFéCé

Vorig artikelPZTV: Bon Bini Holland 3 premiére + WIN Bioscoopkaarten!
Volgend artikel“Jorge Sampaoli weg bij Olympique Marseille”
Ik ben de eigenaar van Planetzone