Home Nieuws Sport Nieuws Tadić, Gravenberch en Senesi winnaars op Eredivisie Speler van het Jaar Event

Tadić, Gravenberch en Senesi winnaars op Eredivisie Speler van het Jaar Event

Dušan Tadić van Ajax is verkozen tot de beste speler van het Eredivisieseizoen 2020-2021. Zijn ploeggenoot Ryan Gravenberch werd uitgeroepen tot het grootste talent en Feyenoorder Marcos Senesi maakte het mooiste doelpunt van het seizoen. Björn Kuipers won de prijs van Scheidsrechter van het Jaar en Arjen Robben kreeg de Eredivisie Oeuvreprijs uitgereikt voor zijn imposante carrière.

De feestelijke uitreiking vond plaats in Lido Club Amsterdam, waar ESPN in een live-uitzending – helaas dit jaar nog zonder publiek – de voetballers in het zonnetje zette. De Eredivisie Speler van het Jaar is een jaarlijks event, georganiseerd door de Eredivisie CV en ESPN.

Eredivisie Speler van het Jaar

Meer dan 60 verschillende statistieken en ruim 83 duizend stemmen van de Man of the Match-verkiezing van ESPN vormen de basis voor een lijst van twintig genomineerden. Vervolgens kozen de aanvoerders van de Eredivisieclubs Dušan Tadić als beste speler van het afgelopen seizoen.

Tadić zelf dankt de fans, zijn ploeggenoten en alle medewerkers van Ajax:

‘Deze prijs is niet mogelijk zonder trainers, zonder spelers, zonder directie, zonder fans, zonder elke vrouw of elke man die bij Ajax werkt, bij onze club. Deze is voor jullie! Dank je wel.’

© Eredivisie

Grootste Talent: Ryan Gravenberch

‘Het begon allemaal in een zaaltje op IJburg, je was pas 4 jaar oud. Ik weet nog dat je tijdens één van de trainingen naar ons toe liep en zei: ‘Ik ben gewoon goed, ik scoor de hele tijd. Je vader en ik kwamen niet meer bij van het lachen.

Nu ben je 19 jaar en U21 voetballer van het jaar. Ik heb me zo vaak afgevraagd of het kwartje ooit wel eens zou gaan vallen bij jou, maar mijn gebeden kwamen uit, het kwartje viel wel. En nu staan we hier en mag ik je een geweldige prijs overhandigen. We weten dat je er keihard voor gewerkt hebt en het is je van harte gegund. Je bent er nog niet, blijf keihard werken, geloof in jezelf, blijf in jezelf investeren want je krijgt het niet gratis, maar bovenal BLIJF JEZELF. God bless you my son.

Dat waren de woorden waarmee de moeder van Ryan Gravenberch, Aretha Starke, haar zoon toesprak. De 19-jarige Ajacied kwam vorig seizoen 32 keer in actie in de Eredivisie en maakte indruk op de Nederlandse velden. Gravenberch werd door de coaches van de Eredivisieclubs aangewezen als beste speler U21.

Senesi maakt mooiste doelpunt

Het mooiste doelpunt werd vorig seizoen in de Eredivisie al vroeg in het seizoen gemaakt door Feyenoord-speler Marcos Senesi. Op zondag 27 september zette de Argentijnse verdediger in de 57e minuut Feyenoord op een 2-1 voorsprong met een prachtige omhaal tegen ADO Den Haag. De omhaal is verkozen tot Eredivisie Doelpunt van het Jaar.

Felicitaties kwamen van zijn landgenoot en populaire Feyenoorder Julio Cruz: ‘Een droomgoal! Ik wil hem feliciteren, omdat ik denk dat hij als verdediger heeft laten zien wat menig aanvaller zou willen. Dit doelpunt was echt een heel mooi doelpunt, vooral omdat hij niet met zijn favoriete been schoot. Een dikke knuffel en groetjes aan Feyenoord’

Björn Kuipers beste scheidsrechter 

Onlangs zette scheidsrechter Björn Kuipers een punt achter zijn imposante carrière. Na een succesvol laatste seizoen in de Eredivisie was Kuipers samen met zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel actief op het EK, met als hoogtepunt de aanstelling voor de finale tussen Engeland en Italië. Uit handen van zijn assistenten ontving Kuipers voor dit indrukwekkende seizoen de prijs Eredivisie Scheidsrechter van het Jaar.

© Eredivisie

Oeuvreprijs voor imposante carrière Arjen Robben

Arjen Robben ontving voor zijn voetbalcarrière de Eredivisie oeuvreprijs. Deze ‘nieuwe’ prijs wordt uitgereikt aan een speler met een uitzonderlijke staat van dienst en betekenis voor het Nederlands voetbal. Robben was zoals altijd bescheiden, maar wel vereerd:

‘Ik ben altijd heel erkentelijk als je waardering krijgt, hartstikke mooi. Daar ben ik dankbaar voor. Maar vooral, alle fans enorm bedankt voor alle steun en waardering. Dat is waar je het allemaal voor doet. In volle stadions spelen. En voor iedereen een heel mooi nieuw voetbalseizoen gewenst.’  Het evenement ‘Eredivisie Speler van het Jaar’ is mede mogelijk gemaakt door de partners van de Eredivisie: Hoofdsponsor KPN, Maatschappelijk Partner VriendenLoterij en Partner Holland Casino

Bron en foto’s © Eredivisie