Home Nieuws Sport Nieuws Nieuwe spits Sven Braken en Centrale verdediger Brian Koglin naar VVV Venlo

Nieuwe spits Sven Braken en Centrale verdediger Brian Koglin naar VVV Venlo

Maastrichtenaar Sven Braken is de nieuwe spits van VVV-Venlo. De 28-jarige targetman komt over van het Italiaanse AS Livorno, waar hij de afgelopen twee seizoenen voor uitkwam. Braken tekent in Venlo een contract voor twee seizoenen.

De in de Maastrichtse wijk Wolder opgegroeide Braken, doorliep de gehele jeugdopleiding van MVV Maastricht. Vanaf het seizoen 2011-2012 sloot de spits aan bij de selectie van de Sterrendragers. Na afloop van het seizoen 2014-2015 vertrok Braken naar Almere City FC, waar hij twee seizoenen mee uitkwam in de Jupiler League.

Daarna verkaste Braken naar NEC Nijmegen, waar hij tot nu toe zijn beste periode kende met 20 competitiedoelpunten en vijf bekerdoelpunten in anderhalf seizoen. Halverwege het seizoen 2018-2019 maakte hij de stap naar de Eredivisie toen hij door de Nijmeegse club werd verhuurd aan FC Emmen. Daarna zette Braken de stap richting de Italiaanse, destijds, serie B-club AS Livorno. Met de Italiaanse club degradeerde hij in het seizoen 2019-2020 naar de serie C. Hij speelde er in totaal 50 officiële wedstrijden, scoorde daarin zeven keer en gaf vier assists. 

Sven Braken over zijn stap naar VVV-Venlo: “Ik was me op mijn toekomst aan het oriënteren toen VVV-Venlo bij me aanklopte. Ze waren zeer doortastend. Ik heb met Stan Valckx, Jos Luhukay en Marco Bogers gesproken en had meteen een goed en warm gevoel bij de club. Dat vind ik belangrijk. Ik weet dat ik een paar grote schoenen te vullen heb bij de club, want de ongelofelijke prestaties van Georgios Giakoumakis zijn natuurlijk de hele wereld over gegaan. Maar ik ben strijdlustig en heb er heel veel zin in om met VVV-Venlo hoge ogen te gaan gooien in de Keuken Kampioen Divisie.”

Technisch Manager Stan Valckx over de komst van Braken: “Als geboren en getogen ‘Mestreechteneer’ is Sven een jongen die de Limburgse cultuur goed kent en daarmee perfect past in onze spelersgroep. Door zijn ervaring bij clubs als MVV Maastricht, NEC Nijmegen en FC Emmen en na zijn avontuur bij Livorno is Sven gevormd tot een speler die weet wat er van hem verwacht wordt als spits van VVV-Venlo. Hij heeft de capaciteiten om die ervaring ook over te kunnen brengen op zijn medespelers. Met zijn technische bagage, balvaardigheid, overzicht én neusje voor de goal is hij daarnaast een spits die zelf zijn doelpunten mee zal pikken, maar ook anderen kan laten scoren. Een veelzijdige spits die in het spelsysteem past dat wij voor ogen hebben.”

Centrale verdediger Brian Koglin naar De Koel

In Brian Koglin heeft VVV-Venlo een nieuwe centrale verdediger gevonden. De 24-jarige, in Hamburg geboren Koglin, speelde afgelopen seizoen voor de Duitse 3. Ligaclub 1.FC Magdeburg. Koglin zet in Venlo zijn handtekening onder een overeenkomst voor twee seizoenen.

De 1,89 meter lange Duitse verdediger is een bekende van trainer Jos Luhukay. Als trainer had de Venlonaar Koglin onder zijn hoede bij FC Sankt Pauli tijdens het seizoen 2018-2019. Bij de Duitse club uit Hamburg maakte Koglin in oktober 2016 zijn competitiedebuut in het eerste elftal onder trainer Ewald Lienen.

Over zijn transfer naar Venlo zegt Koglin: “Trainer Jos Luhukay liet me blijken dat hij mij heel graag naar Venlo wilde halen. Na enkele goede gesprekken met hem en de clubleiding was ik overtuigd. De speelwijze die VVV-Venlo wil gaan hanteren, met veel strijd en aanvallend voetbal, staat me aan. Hopelijk kunnen we mooie successen boeken en tot aan de laatste speeldag meedoen om de prijzen.”

Over de transfer van Koglin zegt Technisch Manager Stan Valckx: “Jos Luhukay kent Brian goed van zijn periode bij FC Sankt Pauli en gaf aan dat Brian een speler is die perfect bij VVV-Venlo past. Een modelprof en een verdediger ‘Duitse stijl’: lang, atletisch gebouwd, sterk in de duels en in de lucht. Zowel Marc als ik hebben hem intensief bekeken en zijn spel geanalyseerd en waren het met Jos eens. Brian kan het hart van de defensie versterken en is een inschuivende meevoetballende centrale verdediger. Daarnaast heeft hij ook de capaciteiten om op één van de backposities te spelen.”

Bron en foto © VVV-Venlo

Vorig artikelFC Emmen contracteert Leonel Miguel
Volgend artikel[Hands-On] Rogue Lords
Ik ben de eigenaar van Planetzone