Home Nieuws Sport Nieuws Super Bowl zondag live op ESPN

Super Bowl zondag live op ESPN

De 55e editie van de Super Bowl is zondag live te zien op ESPN. Het grootste eendaagse sportspektakel ter wereld is dit jaar meer dan ooit een affiche om van te smullen: Quarterbacks Tom Brady (Tampa Bay Buccaneers) en Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs) gaan de strijd met elkaar aan.

Brady gaat op voor 7e Super Bowl-overwinning

De 43-jarige iconische quarterback Tom Brady kan zondag zijn eigen record van aantal gewonnen Super Bowls aanscherpen. Met de New England Patriots, zijn vorige team, won Brady de Vince Lombardi-trofee zes keer. In zijn eerste seizoen bij de Tampa Bay Buccaneers verrast Brady vriend en vijand door de Super Bowl te bereiken en op te gaan voor zijn zevende overwinning.

Als kers op de taart wordt de finale gespeeld in het Raymond James Stadium in Florida, de thuisbasis van de Tampa Bay Buccaneers. Het is de eerste keer ooit dat een team in het eigen stadion de Super Bowl speelt. In verband met de coronamaatregelen voor ongeveer 30% gevuld zijn. Dat zijn 22.500 fans, waaronder 7500 al gevaccineerde zorgmedewerkers die een gratis ticket hebben gekregen.

Mahomes: ‘Wordt een geweldige ervaring’

Tegenstander in de eindstrijd is Kansas City Chiefs. De Chiefs spelen de Super Bowl voor het tweede jaar op rij en wisten deze vorig jaar ook te winnen. Absolute superster is de 25-jarige quarterback Patrick Mahomes, die met een tienjarig contract ter waarde van ruim 475 miljoen dollar de best betaalde Amerikaanse sporter is. 

Na het bereiken van de Super Bowl zei Mahomes over Brady: “In staat zijn om het op te nemen tegen een van de groten, zo niet de grootste quarterback aller tijden, wordt een geweldige ervaring voor mij.”

The Weeknd treedt op in Halftime Show

Headliner van het rustprogramma is dit jaar de Canadese artiest The Weeknd, bekend van hits als Save Your Tears en Blinding Lights. The Weeknd heeft miljoenen aan eigen geld in de Halftime Show geïnvesteerd en belooft een cinematografisch feest van zijn act te maken.

Nederlandse uitzending met drie commentatoren

ESPN maakt zondag ruim baan voor de Super Bowl, met voorbeschouwingen uit de VS en de finale zelf met zowel Nederlands commentaar (ESPN) als Amerikaans commentaar (ESPN6). Het Nederlandse commentaar wordt verzorgd door commentatoren Ronald Buijs, Ronald van Dam en commentator/analist Hubert Bedfort.

Direct aansluitend op de Super Bowl wordt nabeschouwd door onze Amerikaanse collega’s in ESPN NFL Prime Time.

Programma Super Bowl 55 (nacht van zondag 7 op maandag 8 februari)

16.00 uur, ESPN6: NFL Sunday Countdown (live)

20.00 uur, ESPN6: Road to the Super Bowl

21.00 uur, ESPN6: NFL Sunday Countdown

23.00 uur, ESPN:   Road to the Super Bowl

00.00 uur, ESPN:   Super Bowl 55: Buccaneers vs Chiefs (NL)

00.00 uur, ESPN6: Super Bowl 55: Buccaneers vs Chiefs (EN)

04.30 uur, ESPN & ESPN6: ESPN NFL Prime Time

Bron © ESPN

Vorig artikelOok Fortuna Sittard haalt Griekse aanvaller
Volgend artikelBijzondere koppels strijden voor acceptatie in ‘Verboden Liefde’