Home Nieuws Sport Nieuws Standard Luik haalt succesoach Ivan Leko binnen

Standard Luik haalt succesoach Ivan Leko binnen

© Fred Moisse / Standard Luik

Ivan Leko is de nieuwe hoofdcoach van Standard. Hij volgt de ontslagen Carl Hoefkens op, die op oudejaarsdag moest vertrekken, en tekende voor 2.5 jaar bij de Luikse club.

De Kroaat werd eind oktober ontslagen in zijn geboorteland bij Hajduk Split. Daarvoor had hij sportieve successen in België met OH Leuven en STVV. Met Club Brugge pakte Leko een landstitel en de supercup in 2018 , met Royal Antwerp veroverde hij de beker in 2019.

Ivan Leko moet de club weer terug brengen naar de top.”Ik wil iedereen bij Standard bedanken dat ik deze geweldige club mag coachen. Ik weet wat Standard betekent in België en ik ben erg enthousiast om terug te zijn in het Belgische voetbal. De uitdaging is gigantisch groot, maar ik zie motivatie en potentieel. Met hard werk kunnen we Standard terugbrengen naar waar het thuishoort” Aldus de kersverse coach die vanmiddag werd gepresenteerd voor de pers.

De Rouches staan momenteel 9e en vertrekken zaterdag mét Leko op trainingskamp naar het Spaanse Marbella. Zaterdag 20 januari staat de 21e speeldag op het programma in de Jupiler Pro league. Standard speelt dan thuis tegen nummer laatst KV Kortrijk

Bron: Standard luik Foto © Fred Moisse / Standard Luik