Home Sports Spannend slotakkoord in België

Spannend slotakkoord in België

Racing Genk coach Wouter Vrancken tijdens de persconferentie vooraf tegen Union © PlanetZone

Genk coach Wouter Vrancken gelooft nog in de titel

In de Belgische Pro League is een zinderende titelstrijd gaande tussen Union Sint Gilles, KRC Genk en Royal Antwerp FC. Genk deed goede zaken onder trainer Wouter Vrancken door de eerste plaats te bemachtigen in de reguliere competitie. Lovende woorden werden gesproken over de ‘de Mijnjongens’. Na vier lange jaren hadden ze eindelijk weer een grote stap gezet richting de Belgische titel.

Onvoorspelbaar

KRC Genk kwam zonder kleurscheren uit de competitie. De Genkies begonnen met 38 punten in de kampioenschapsronde. Er werd overtuigend gewonnen van de regerend kampioen Club Brugge. Toch ervaarden de spelers van Genk enige moeite in de kampioenschapsronde. De club belandde in een vrije val en verloor van concurrenten Union Sint Gilles en Royal Antwerp. KRC Genk zag de laatst genoemde clubs boven haar komen in de kampioenschapsronde ranglijst. De stille kracht Royal Antwerp kwam via een sluiproute en veroverde de eerste plek in de play-offs. Waar iedereen het had over Genk en Union wist de lachende derde het over te nemen van beide grootmachten. ‘The Great Olds’ kunnen na 66 jaar weer eens een gooi richting de titel doen.

De strijders van de mijnen

De coach van KRC Genk, Wouter Vrancken geeft de titelstrijd nog niet op. “We maken analyses wat goed en wat slecht is gegaan. Het is voor ons als jonge groep soms lastig om ons te beheersen.” Vrancken reflecteerde op het duel tegen Royal Antwerp waar spelers Mike trésor en Aziz Ouattara de rode plak kregen.”Qua motivatie is deze groep geen probleem. We hebben een geweldig seizoen neergezet als je ziet waarvan we komen.” De coach van de club uit Genk heeft er dus nog alle vertrouwen in om de titel binnen te slepen. Op zondag 21 mei staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Union Sint Gilles op het programma. Als de Genkies nog een gooi willen doen naar de titel moeten ze deze overwinning binnenslepen. Het kan dus zomaar de laatste strohalm zijn voor de ploeg van Vrancken.

De vier clubs die strijden in de play-offs voor de Belgische titel. Racing Genk, Union st Gilloise, Royal Antwerp FC en de titelhouder Club Brugge die inmiddels uitgeschakeld is voor het landskampioenschap

Stand na drie speelrondes:

  • Royal Antwerp F.C. 45 PTS
  • Union Sint Gilles 44 PTS
  • KRC Genk 41 PTS
  • Club Brugge 30 PTS

Resterende programma

Speeldag 4

Club Brugge – Antwerp 21/05 13.30 u
Genk – Union 21/05 18.30 u

Speeldag 5

Antwerp – Union 28/05 13.30 u
Club Brugge – Genk 28/05 18.30 u

Speeldag 6

Genk – Antwerp 04/06 18.30 u
Union – Club Brugge 04/06 18.30 u