Home Nieuws Sport Nieuws sc Heerenveen neemt Smans over van VVV-Venlo

sc Heerenveen neemt Smans over van VVV-Venlo

Levi Smans © sc Heerenveen

Levi Smans (21) is de tweede versterking voor komend seizoen. De aanvallende middenvelder komt over van VVV-Venlo en tekent in Fryslân een contract voor vier seizoenen.
 
Smans is afkomstig uit de jeugdopleiding van VVV-Venlo en maakte in de zomer van 2021 zijn debuut in het eerste elftal. Het afgelopen seizoen kende de middenvelder zijn definitieve doorbraak in de Keuken Kampioen Divisie. Smans was dit seizoen bij vijftien doelpunten betrokken. Zes keer als aangever en negen keer als doelpuntenmaker. Zijn goede prestaties leverde hem ook een persoonlijke prijs op. In de vierde periode ontving Smans het bronzen schild als beste talent van de competitie.
 
Ontwikkelen en concurrentiestrijd
Algemeen directeur Ferry de Haan: “We hebben Levi dit seizoen intensief gevolgd. Met zijn drive en energie past hij uitstekend bij sc Heerenveen. Hij is een talentvolle en leergierige speler van wie we denken dat hij zich bij ons uitstekend verder kan ontwikkelen. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons een vervolg te geven.”
 
Ook Smans zelf kijkt uit naar zijn avontuur in het noorden. “Toen ik hoorde dat de club geïnteresseerd was, voelde dat meteen goed. sc Heerenveen staat bekend als een club waar talentvolle spelers een volgende stap in hun carrière kunnen maken. Dit voelt voor mij dan ook als de perfecte stap omhoog. Ik wil mij hier ontwikkelen en de concurrentiestrijd aangaan om komend seizoen al zoveel mogelijk minuten te maken in de eredivisie. Daar kijk ik enorm naar uit.”

Bron en foto © SC Heerenveen