Home Nieuws Sport Nieuws Ryan Johansson en Deroy Duarte naar Fortuna Sittard

Ryan Johansson en Deroy Duarte naar Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de diensten van Ryan Johansson en Deroy Duarte. De multifunctionele middenvelder komt op huurbasis over van het Spaanse Sevilla, uitkomend in de Primera División. De 20-jarige Luxemburger wordt gehuurd voor de duur van één seizoen.

Technisch manager Sjoerd Ars spreekt van een mooie kans die zich voordeed. “We hebben met Sevilla een hele goede deal kunnen sluiten, waarbij alle partijen profiteren,” aldus de voormalig voetballer. “Ryan is een getalenteerde middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is goed geschoold in meerdere landen en bij verschillende topclubs.  Wij geven hem de kans op vlieguren en om zich door te ontwikkelen in de Eredivisie.

Johansson zette zijn eerste stappen in Luxemburg bij de jeugdopleiding van Racing FC Union. Daar werd hij vervolgens opgepikt door FC Metz uit Frankrijk. In 2017 voegde de jeugdinternational zich bij de jeugdopleiding van FC Bayern München. Sinds 2020 staat de Luxemburger, die eveneens beschikt over de Ierse en Zweedse nationaliteit, onder contract bij Sevilla. Johansson heeft nog een contract tot medio 2026 in Zuid-Spanje.

Deroy Duarte

Daarnaast is Deroy Duarte ook een nieuwe aanwinst van Fortuna Sittard. De middenvelder komt transfervrij over van Sparta Rotterdam, waar hij in het bezit was van een aflopend contract. De 22-jarige Rotterdammer heeft zich tot medio 2024 verbonden aan de club.

Daarmee blijft de voormalig jeugdinternational actief in de Eredivisie. “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging,” laat de kersverse aanwinst weten. “Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken, waarbij een duidelijk plan werd geschetst. Ik kijk er enorm naar uit om voor deze mooie club te spelen en de supporters te ontmoeten. We maken er met z’n allen een mooi seizoen van. Samen nao veure!”

Sjoerd Ars spreekt van een mooie transfer: “We zijn erg blij dat we ons hebben kunnen versterken met Deroy. Hij had meerdere mogelijkheden, ook financieel interessantere, maar koos uiteindelijk toch voor ons. Dat zegt wat over zijn karakter en motivatie om beter te worden. Met zijn kwaliteiten geeft hij ons nog meer mogelijkheden op het middenveld en we zijn er van overtuigd dat hij zichzelf dit jaar bij ons nog verder door zal gaan ontwikkelen.”

Duarte sloot zich op zevenjarige leeftijd aan bij de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en debuteerde uiteindelijk in 2017 voor de club. In totaal speelde de middenvelder 115 wedstrijden in het rood-wit, waarvan 29 in het afgelopen seizoen. 

Bron © Fortuna Sittard Foto © Fortuna Sittard en Ivo Delahaye (Studio VR).

Vorig artikelNieuwe lichting Jong Oranje begint aan EK-kwalificatiecyclus 2021/’23
Volgend artikelLive programma ESPN weekeinde 13-15 augustus 2021
Ik ben de eigenaar van Planetzone