Home Nieuws Sport Nieuws RSC Anderlecht: Lisandro Magallán komt over van Ajax

RSC Anderlecht: Lisandro Magallán komt over van Ajax

Lisandro Magallán is een 27-jarige centrale verdediger uit Argentinië. Met de Boca Juniors won hij in 2018 de titel in zijn thuisland en haalde hij ook de finale van de Copa Libertadores. Het leverde Magallán een transfer op naar Ajax in januari 2019.

Bij de start van het seizoen 2019-2020 werd Magallán uitgeleend aan het Spaanse Alavés. Vorig seizoen kwam de verdediger uit voor het Italiaanse FC Crotone in de Serie A. Magallán speelde dit seizoen alle voorbereidingswedstrijden van Ajax – waaronder 90 minuten in de galawedstrijd tegen RSC Anderlecht – en maakte ook steeds deel uit van de selectie in de Nederlandse competitie dit seizoen.

Met het eerste elftal werd Magallán in 2019 kampioen van Nederland en won hij de KNVB beker. Tevens won hij dat jaar de Johan Cruijff Schaal. Het komende jaar zal hij het paars-witte tenue aantrekken.

“Door het uitvallen van Hannes Delcroix verliezen we tijdelijk een jonge, maar ook ervaren speler centraal achterin”, verklaart sportief directeur Peter Verbeke. “Ons vertrouwen in de andere jonge spelers zoals Taylor Harwood-Bellis en Zeno Debast is erg groot, maar in een lang seizoen zijn ervaring en concurrentie ook belangrijke elementen. De komst van Lisandro is in dat opzicht een goede zaak.”

Bienvenido, Lisandro

Bron en foto © RSC Anderlecht

Vorig artikelWK-kwalificatieduels Oranje bij de NOS
Volgend artikelRKC Waalwijk legt Dario van den Buijs voor vier jaar vast
Ik ben de eigenaar van Planetzone