Home Nieuws Sport Nieuws RKC Waalwijk presenteert Joseph Oosting als nieuwe hoofdtrainer

RKC Waalwijk presenteert Joseph Oosting als nieuwe hoofdtrainer

Joseph Oosting is de nieuwe hoofdtrainer van ons RKC Waalwijk. De 49-jarige Oosting komt over van Vitesse en tekent een contract tot medio 2023 in Waalwijk.

Frank van Mosselveld over het aanstellen van Oosting: ”Het is onze missie om het team en spelers als individu te ontwikkelen. Dit is dan ook hét uitgangspunt in de bedrijfsstrategie van de club. In het verlengde van die missie hoort een bepaald trainersprofiel. Met de komst van Joseph halen we een hoofdtrainer in huis die uitstekend in dit profiel past en als beginnende hoofdtrainer in het Betaald Voetbal bij RKC Waalwijk de kans krijgt zichzelf verder te ontwikkelen.”

Joseph Oosting kijkt uit naar het hoofdtrainerschap in Waalwijk: ”Op de eerste plaats ben ik trots op de kans die ik bij RKC Waalwijk krijg om als hoofdtrainer in het Betaalde Voetbal aan de slag te gaan. De missie & visie van de club passen bij mij als trainer. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met de staf op een creatieve en innovatieve manier werkzaam te zijn. Met als doel ontwikkeling van het team en spelers. Ik kijk reikhalzend uit naar de start van het seizoen, samen met het team, supporters & partners van RKC.”

Joseph Oosting
Sinds 2014 was Oosting werkzaam bij Vitesse, waar hij onder andere met Jong Vitesse kampioen werd van de Derde Divisie. Vanaf 2018 was de Emmenaar als assistent-trainer actief voor het eerste elftal van de Arnhemmers. Dit voorjaar slaagde hij voor de cursus coach betaald voetbal. De officiële presentatie van Oosting vindt op een later moment plaats. Eind juni start RKC Waalwijk onder leiding van Oosting aan de voorbereiding van het seizoen 2021/2022.

Bron en foto © RKC Waalwijk