Home Nieuws Sport Nieuws Rico Verhoeven versus Hesdy Gerges, optredens van onder andere Sam Ryder (UK),...

Rico Verhoeven versus Hesdy Gerges, optredens van onder andere Sam Ryder (UK), Kris Kross Amsterdam & Emma Heesters bij eerste editie HIT IT

© BFCC

Rico Verhoeven neemt het zaterdag 29 oktober op tegen Hesdy Gerges tijdens HIT IT in Rotterdam Ahoy. Verhoeven stapt dan voor het eerst weer in de ring, ruim een jaar na zijn spectaculaire gevecht tegen Jamal Ben Saddik. Verder staat een partij tussen Denise Kielholtz en Lorena Klijn op het affiche, terwijl ook het eerste deel van de entertainment lineup bekend gemaakt is. Onder andere Sam Ryder (UK), Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters zorgen voor het muzikale entertainment tijdens het avondvullende programma. De centrale presentatie is in handen van een duo, waarvan nu al bekend is dat één daarvan Jandino Asporaat is. In de aankomende maanden zal de complete line up bekend gemaakt worden.

Verhoeven treft in Hesdy Gerges een oude bekende: eerder stonden de twee tegenover elkaar tijdens GLORY 77. Die partij wist Verhoeven winnend af te sluiten. Gerges kende toen echter een ultrakorte voorbereiding van slechts tien dagen, omdat hij op het laatste moment inviel voor de destijds geblesseerde Jamal Ben Saddik.

Hesdy Gerges: “Het scherpe uit onze “beef” is er wel uit, maar eerlijk is eerlijk, het zit me niet lekker dat ik er vrijwel zonder voorbereiding in ben gestapt en dat het zo is verlopen. Ik ben sowieso geen wegloper of opgever en pakte de uitdaging aan. Achteraf misschien te enthousiast. Ik had maar tien dagen voorbereiding. Dus let op mijn woorden! Met een tien keer zo lange voorbereiding, wordt het dit keer een heel ander verhaal. Dit wordt een knalpartij! Het wordt sowieso een bijzondere avond, dat ik samen met mijn vrouw Denise op één event in de line up sta.”

Rico Verhoeven: “Ik kan alleen maar respect hebben voor het feit dat hij toen tien dagen vooraf instapte. Natuurlijk wordt het pittig als hij vol traint over een langere periode, maar hij moet vol aan de bak. Hij legt de lat hoog voor zichzelf met dit soort uitspraken. We hebben een lange historie, waarin we meerdere keren tegenover elkaar hebben gestaan. Hesdy weet wat knokken is en dat het vuurwerk wordt tussen ons, staat vast.”

Zesvoudig wereldkampioen kickboksen Denise Kielholtz bereidt zich de komende periode, samen met haar man Hesdy, voor op haar treffen met Lorena Klijn. Denise Kielholtz: “Ik ben echt excited om weer een keer als kickbokster in de ring te stappen. Dat dit tegen Lorena Klijn is, maakt het pikant. We hebben een verleden en dat zal zeer zeker meespelen tijdens onze partij. Dat mijn man ook de ring in stapt is heel speciaal. Ik kijk er nu al naar uit om samen te trainen en iedereen te laten zien hoe een écht powerkoppel eruitziet.”

Live entertainment & celebrity boxing

Sam Ryder (UK), de nummer twee van het afgelopen Eurovisiesongfestival, Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters zijn de eerste artiesten op de line up van HIT IT.

Het eerder aangekondigde debuut van Dirk Kuyt in de ring is van de baan. De voormalige Oranje-international is vandaag aangekondigd als nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag en concentreert zich volledig op die nieuwe betrekking. Rico Verhoeven heeft alle begrip: “In de topsport moet je ‘full focus’ zijn. Dat geldt ook voor Dirk als trainer en dus begrijpelijk dat hij het niet kan combineren. We gaan nu een keuze maken uit de celebrity-kandidaten, waarbij we al enkele interessante gegadigden voorbij hebben zien komen.”

Het publiek is de winnaar bij HIT IT, want een entreebewijs staat niet alleen garant voor hoogwaardige bokspartijen, zang, dans en comedy, maar is ook een lot dat kans biedt op fantastische prijzen. Choreograaf en creative director Timor Steffens is verantwoordelijk voor de creatieve invulling van het entertainment, waaronder de halftime show naar goed Amerikaans voorbeeld. De deuren gaan zaterdag 29 oktober 2022 open om 18.00 uur. Bezoekers moeten tenminste 18 jaar oud zijn. Kaarten zijn vanaf € 59,50 te verkrijgen via

www.hititshow.com

Bron en foto © BFCC

Vorig artikel[Video] Nieuwe thuis shirt FC Barcelona gepresenteerd
Volgend artikelGouden Film voor De piraten van hiernaast: de ninja’s van de overkant