Home Nieuws Sport Nieuws Reinier Robbemond nieuwe hoofdtrainer De Graafschap

Reinier Robbemond nieuwe hoofdtrainer De Graafschap

Robbemond was in het verleden hoofdtrainer van Jong AZ en TOP Oss. Bij Willem II en PSV was hij actief als assistent-trainer, waarbij hij bij Willem II ook nog acht duels als interim-hoofdtrainer werkzaam was. Afgelopen seizoen was Robbemond assistent-trainer van Maccabi Tel Aviv, waarmee hij tweede werd van Israël.

Met Robbemond haalt De Graafschap een oude bekende terug naar de Achterhoek. Tussen 2004 en 2009 was hij als middenvelder actief in Doetinchem en kwam hij tot ruim 100 officiële duels voor de Superboeren. In 2007 beleefde hij de promotie met De Graafschap naar de Eredivisie.

“We zijn zeer verheugd dat we Reinier als nieuwe hoofdtrainer kunnen presenteren”, zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede. “Na het afscheid van Mike Snoei hebben we de tijd genomen in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. We hebben ons breed georiënteerd om tot de beste keuze te komen. We hebben met elkaar een profielschets opgesteld waar een nieuwe trainer aan moest voldoen. Daar past Reinier perfect bij. Hij heeft ervaring als trainer – in zowel binnenland als buitenland – en heeft een duidelijke voetbalvisie die aansluit bij waar we met de club heen willen. Daarbij hoort ook het inpassen van eigen jeugd, waar we komend seizoen verder op in willen zetten. Daarnaast heeft Reinier natuurlijk een verleden bij ons. Hij kent De Graafschap, de cultuur van onze club én de achterban”, besluit Hofstede.

Reinier Robbemond, die binnenkort wordt gepresenteerd, kijkt uit naar zijn terugkeer naar De Graafschap. “Na een geweldige, succesvolle periode bij een topclub als Maccabi Tel Aviv mag ik nu terugkeren als hoofdtrainer bij deze mooie club. Ik heb als speler hier een geweldige tijd meegemaakt met altijd een volle Vijverberg waar het fantastische publiek je altijd steunde tot de laatste seconde. Nu mag ik als trainer met mijn staf en spelers ervoor zorgen dat we in die zelfde sfeer successen mogen gaan boeken. Ik kijk er erg naar uit om te gaan beginnen aan deze mooie uitdaging.”

Bron en foto © De Graafschap

Vorig artikelJeroen Veldmate keert terug naar Emmen
Volgend artikelLoting tweede voorrondens UEFA Conference League
Ik ben de eigenaar van Planetzone