Home Nieuws Sport Nieuws Recordaantal verkochte kaarten bij Ajax-Feyenoord in Vrouwen Eredivisie

Recordaantal verkochte kaarten bij Ajax-Feyenoord in Vrouwen Eredivisie

© Ajax Media

In de Azerion Vrouwen Eredivisie meldt Ajax vandaag 33.742 verkochte kaarten voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Hiermee tekent de hoogste competitie voor vrouwen in ons land voor een nieuw record. De ontmoeting tussen beide vrouwenteams vond voor het eerst plaats in de Johan Cruijff ArenA

De wedstrijd eindigde in 1-1. Feyenoord opende de score in de persoon van Maxime Bennink (48′) en de gelijkmaker van Ajax kwam van Ashleigh Weerden (54′). Op de ranglijst staat Ajax tweede en Feyenoord zesde.

Het vorige record in de Vrouwen Eredivisie stond ook al op naam van deze twee clubs. Toen was het affiche alleen andersom. Op 14 mei 2022 werden er 14.618 verkochte kaarten genoteerd bij Feyenoord – Ajax in de Kuip. Feyenoord Vrouwen maakt sinds het seizoen 2021-2022 onderdeel uit van de Azerion Vrouwen Eredivisie. 

UEFA’s Womens Champions League final

In het vrouwenvoetbal vindt dit jaar ook de UEFA’s Womens Champions League final in Nederland plaats. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 3 juni in het stadion van PSV in Eindhoven gespeeld. Vooralsnog zijn er voor de finale 24.000 kaarten vergeven.

Bron: KNVB Foto © Ajax Media

Vorig artikel[Review] Resident Evil Village (PSVR) – Lady Dimitrescu laat je je klein voelen
Volgend artikel[Video] Dit Was De Tent Heerlen Carnaval 2023