Home Nieuws Sport Nieuws Rav van den Berg langer in Zwolse dienst

Rav van den Berg langer in Zwolse dienst

PEC Zwolle en Rav van den Berg zijn een nieuw contract overeengekomen. De verdediger, die deze maand zeventien jaar wordt, ligt nu tot medio 2024 vast in Overijssel.

Van den Berg trainde afgelopen seizoen veelvuldig mee met de hoofdselectie en werd daarvoor beloond met zijn debuut. Net als zijn oudere broer Sepp, debuteerde Van den Berg op 16-jarige leeftijd voor de Blauwvingers. Dat gebeurde op 1 mei van het voorbije seizoen op bezoek bij Vitesse. De boomlange verdediger werd het afgelopen jaar ook opgeroepen voor Nederland O18, nadat hij eerder al speelminuten maakte voor de vertegenwoordigende nationale jeugdelftallen O16 en O15.

Rav van den Berg over zijn nieuwe contract: ,,Toen ik vorig jaar rond deze tijd mijn eerste contract tekende bij PEC Zwolle had ik meerdere doelen voor ogen. Ik wilde zoveel mogelijk ontwikkeling doormaken en zo vaak als dat het kon meetrainen met het eerste. Ook droomde ik stiekem van mijn debuut in de Eredivisie.  Nadat ik al in veel oefenduels had meegedaan, mocht ik een paar maanden terug ook in een officiële wedstrijd spelen. Dat was heel leerzaam en een fantastische ervaring die naar meer smaakt. Zeker als er straks weer publiek op de tribunes zit. PEC Zwolle heeft een heel duidelijk plan met mij en dat past hartstikke goed bij mijn ambities. Komend seizoen wil ik nóg meer leren van de oudere jongens, mijn kwaliteiten verder verbeteren en meer wedstrijdminuten maken.”

Mike Willems, technisch manager van de club, is als vanzelfsprekend blij dat Van den Berg langer in Zwolle blijft. ,,Met Rav hebben we een zeer getalenteerde speler in huis die op de radar staat bij de nationale en internationale top. Rav wil zich echter graag bij PEC Zwolle bewijzen omdat hij zich goed voelt bij de plannen en het perspectief van de club. Dit traject hebben we uitvoerig met hem en zijn ouders besproken en die wil ik dan ook bedanken voor het gestelde vertrouwen. Rav is fysiek sterk en staat verdedigend zijn mannetje, maar we moeten niet vergeten dat hij nog maar 16 jaar is en ook nog heel veel kan leren van jongens als Sam Kersten en Bram van Polen. In dat opzicht is het niet in de laatste plaats voor Rav zelf hartstikke goed dat hij voor continuïteit heeft gekozen, om hier aan zijn sportieve toekomst te werken.”

Bron en foto © PEC Zwolle media

Vorig artikelMichel Jansen wordt technisch manager bij FC Emmen
Volgend artikel[video] Amazon brengt My Name Is Pauli Murray uit op Prime Video
Ik ben de eigenaar van Planetzone