Home Nieuws Sport Nieuws Presentatie Van Gaal: “Wie zou het anders moeten doen”

Presentatie Van Gaal: “Wie zou het anders moeten doen”

©KNVB

Bondscoach Louis van Gaal is vanmiddag in Zeist gepresenteerd aan de pers.

Van Gaal wordt voor de derde keer bondscoach van Oranje en dat is best uniek. De KNVB kwam in de problemen naar een zoektocht naar de juiste bondscoach. Na het vertrek van De Boer was het moeilijk vinden naar een nieuwe bondscoach, vooral omdat de coaches die men op het oog had in de meeste gevallen bezet waren bij een club en/of geen interesse hadden. Door de enorm korte tijd die de KNVB heeft naar aanloop van de aankomende kwalificatie wedstrijden tegen Noorwegen (uit), Montenegro (thuis) en Turkije (thuis), komt men toch uit op Louis van Gaal, die nota bene met pensioen was.

“Wie zou het anders moeten doen”, aldus Van Gaal, die natuurlijk een schat van informatie en ervaringen heeft opgebouwd de afgelopen dertig jaar. Daarnaast was hij ook nog eens twee keer eerder bondscoach van Oranje, waarvan de eerste periode het meest succesvol was.

Louis van Gaal heeft tevens zijn technische staf rond: Danny Blind, Henk Fraser en keeperstrainer Frans Hoek. Henk Fraser combineert deze taak samen met zijn werkzaamheden bij Sparta Rotterdam waar hij coach is.