Home Nieuws Sport Nieuws Pedro Ruiz op huurbasis naar N.E.C.

Pedro Ruiz op huurbasis naar N.E.C.

Stadion van N.E.C © PlanetZone

N.E.C. huurt Pedro Ruiz voor twee jaar van Olympique Marseille. De 21-jarige centrumspits maakte deze transferperiode de overstap van Real Madrid, waar hij in het tweede elftal uitkwam, naar Olympique Marseille en wordt per direct verhuurd aan de Nijmeegse club.  

Ruiz speelde sinds 2015 in de jeugdopleiding van Real Madrid. Voor Real Madrid Castilla kwam de aanvaller in 22 competitieduels tot vier doelpunten, in tien wedstrijden in de UEFA Youth League bij de O-19 scoorde de aanvaller negen keer. In 2020 liep de aanvaller een zware knieblessure op, waardoor hij sindsdien niet meer in actie kwam in een officiële wedstrijd.  

Technisch directeur Ted van Leeuwen over het aantrekken van Ruiz: “Pedro Ruiz viel al op jonge leeftijd op in de jeugd van Real Madrid. Pedro is een toptalent in Spanje. Een centrumspits van bijna twee meter, maar tegelijkertijd lichtvoetig. Dat is een zeldzame combinatie. Pedro is inmiddels hersteld van een zware knieblessure en sluit in de komende weken aan bij de wedstrijdselectie. Het is een eer voor onze paramedische staf dat dergelijke grote clubs voor N.E.C. kiezen en we zijn blij dat hij voor ons project kiest.” 

“Ik ben heel blij om bij N.E.C. te tekenen. De afgelopen tijd heb ik veel contact gehad met betrokkenen bij N.E.C. en het deed me goed om te merken hoe graag ze me wilden tekenen. Ik kijk er naar uit om wedstrijden te spelen in het Goffertstadion, doelpunten te maken en doelpunten te vieren met onze supporters”, aldus Pedro Ruiz.  

Bron © N.E.C. Nijmegen Foto © PlanetZone