Home Nieuws Sport Nieuws Oranjeshirts brengen 380 duizend euro op voor arbeidsmigranten

Oranjeshirts brengen 380 duizend euro op voor arbeidsmigranten

© KNVB

De Oranjeshirts die de Nederlands elftalspelers hebben gedragen in de WK-wedstrijden tegen Senegal, Ecuador, Qatar, Verenigde Staten en Argentinië hebben bijna 325 duizend euro opgeleverd. De geveilde shirts van de UEFA Nations Leagueduels met Polen en België in september brachten eerder al zo’n 55 duizend euro op, waardoor de teller op 380 duizend euro komt te staan.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het verbeteren van de situatie van de arbeidsmigranten in Qatar. KNVB heeft vakbond FNV gevraagd om ervoor te zorgen dat de veilingopbrengsten hiervoor worden aangewend. FNV is via hun deelneming in BWI (Building and Wood Workers’ International) betrokken bij de arbeidsmigranten in Qatar. Het geld wordt ingezet om hun rechten te beschermen en gaat naar juridische hulp aan en persoonlijke ontwikkeling van de arbeidsmigranten. Ook sociale activiteiten (zoals voetbal) worden uit de opbrengsten gefinancierd.

“Het is goed dat wij als KNVB op deze wijze een aandeel kunnen hebben in het verbeteren van de situatie van de arbeidsmigranten in Qatar”, aldus aanvoerder Virgil van Dijk.

De Oranjecaptain staat ook nog stil bij de ontmoeting met arbeidsmigranten rondom een training van het Nederlands elftal in Doha. “Ik heb het al eerder aangegeven. Het leek zoiets simpels, kennismaken met elkaar. Maar zowel voor hen als voor ons was deze ontmoeting heel speciaal. Wat ons betreft had dit niet per se voor het oog van de camera’s gehoeven. Maar de aanwezigheid van honderden journalisten heeft wel geleid tot wereldwijde aandacht voor de situatie van deze mensen. Als spelers hebben we zichtbaarheid en het platform en daarom is het belangrijk dat we ook die rol vervullen.”

Bron en foto © KNVB