Home Nieuws Sport Nieuws Oranje Onder 17 eindigt EK met tweede plaats

Oranje Onder 17 eindigt EK met tweede plaats

© KNVB

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar heeft in de finale van het EK in Israël met 2-1 verloren van Frankrijk. De ploeg van KNVB-coach Mischa Visser kwam voor ongeveer 8.000 toeschouwers in het Netanya Stadium nog wel op voorsprong, maar de Fransen wisten daarna binnen twee minuten twee goals te maken. In de groepsfase stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Toen was Nederland de sterkste met een 3-1 overwinning. Oranje wist tijdens dit EK vier keer te winnen en won in de halve finale nog een keer na penalty’s. In de finale bleek Nederland uiteindelijk net niet opgewassen tegen de leeftijdsgenoten uit Frankrijk. Oranje sluit het toernooi daardoor af met een zilveren medaille.

Meer over de wedstrijd is te lezen op Onsoranje.nl.  

Statistieken:
Frankrijk – Nederland 2-1 (0-0)
Doelpunt Nederland: Jaden Fernando Slory (48’)

Scheidsrechter: Christian-Petru Ciochirca (Oostenrijk)

Opstelling Nederland: Tristan Kuijsten (AZ), Bram Rovers (PSV), Thijmen Blokzijl (FC Groningen), Dean Huijsen (Juventus), Rainy Breinburg (Feyenoord), Antoni Milambo (Feyenoord), Gabriel Osei Misehouy (Ajax), Silvano Vos (Ajax), Jaden Fernando Slory (Feyenoord), Jason van Duiven (PSV), Isaac Babadi © (PSV).

Wissels: Mike Kleijn (Feyenoord), Alvaro Henry (Ajax), Oualid Agougil (Ajax), Tim van den Heuvel (PSV), Yoram Boerhout (Ajax), Ilias Splinter (AZ).

Overige Wissels: Fabiano Rust (Feyenoord), Ezechiel Banzuzi (NAC Breda), Bernt Klaverboer (SC Heerenveen).


EK 2022 in Israël

Onder 17 was als tweevoudig titelverdediger afgereisd naar Israël. Zowel in 2018 als 2019 wonnen zij het Europees kampioenschap. Daarna werd het toernooi twee jaar op rij afgelast vanwege corona. Aan het EK 2022 deden zestien landen mee. De groepswedstrijden werden gespeeld van 16 tot en met 23 mei, de kwartfinales op 25 en 26 mei. Op 29 mei werden de halve finales gespeeld. De EK-finale vond plaats op woensdag 1 juni om 18.00 uur Nederlandse tijd in het Netanya Stadium. 

Bron en foto © KNVB

Vorig artikel‘Groots met een zachte G’ Live in concert bij Videoland
Volgend artikelPrime Video’s kondigt romantische komedie Red, White & Royal Blue aan
Ik ben de eigenaar van Planetzone