Home Nieuws Sport Nieuws Oranje én Jong Oranje live bij de NOS

Oranje én Jong Oranje live bij de NOS

Het Nederlandse voetbal staat voor een zeer interessante interlandperiode. Oranje start met de kwalificatiereeks voor het WK in 2022 en bereidt zich tegelijkertijd voor op het EK van deze zomer. Jong Oranje speelt de groepsfase van het EK onder 21 in Hongarije en Slovenië. De NOS volgt de verrichtingen van beide Oranjeteams op de voet: op televisie, op de radio, via de livestream op NOS.nl en de app.

Drie Oranje-avonden live bij de NOS

Oranje en Jong Oranje spelen beide drie wedstrijden, op dezelfde dagen en aansluitend op elkaar. Dat betekent dus drie Oranje-avonden met live voetbal bij de NOS. Daarnaast zijn er de voor- en nabeschouwingen, samenvattingen, interviews en analyses zoals je van de NOS gewend bent.

Bij Oranje bespreekt presentator Tom Egbers met analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart de wedstrijden. De presentatie van het EK van Jong Oranje is in handen van Sjoerd van Ramshorst. Theo Janssen en Ibrahim Afellay zijn de analisten.

Alle wedstrijden zijn ook te volgen via NPO Radio 1.

WOENSDAG 24 MAART

TURKIJE-NEDERLAND

Oranje start de WK-kwalificatiereeks met een uitduel in en tegen Turkije. De voorbeschouwing op dit duel start om 17.25 uur op NPO 1, NOS.nl en de app. Het commentaar is afkomstig van Jeroen Elshoff (tv) en Arno Vermeulen en Jeroen Grueter (radio).

17.25-19.55 uur, NPO 1 en NOS.nl, NOS-app en NPO Radio 1

JONG ORANJE-JONG ROEMENIË

Na afloop van Oranje schakelen we door naar het eerste groepsduel van Jong Oranje tegen Jong Roemenië. Vanaf 19.54 uur op NPO 3, NOS.nl en de app, met een nabeschouwing van Oranje en voorbeschouwing van Jong Oranje.  Arman Avsaroglu (tv) en Frank Wielaard (radio) zijn de commentatoren.

19.54-23.14 uur,  NPO 3 en NOS.nl

ZATERDAG 27 MAART

NEDERLAND-LETLAND

Op zaterdag 27 maart neemt Oranje het in de Johan Cruijff Arena op tegen Letland. Vanaf 17.20 uur te volgen op NPO1, NOS.nl en de NOS-app. De commentator bij de wedstrijd op tv is Frank Snoeks, op de radio zijn Arno Vermeulen en Jeroen Grueter te horen.

17.20-19.55, NPO 1 en NOS.nl

JONG ORANJE-JONG DUITSLAND

Vlak daarna volgt Jong Oranje – Jong Duitsland. Vanaf 19.54 uur op NPO 3, NOS.nl en de app, met interviews en analyses van Oranje en de voorbeschouwing van Jong Oranje. Commentatoren: Arman Avsaroglu (tv) en Jan Vincent van Zuiden (radio).

19.54-23.12, NPO 3 en NOS.nl  

DINSDAG 30 MAART

JONG ORANJE-JONG HONGARIJE

De laatste groepswedstrijd van Jong Oranje op dinsdag 30 maart is tegen gastland Jong Hongarije.  Het duel is vanaf 17.50 uur live te volgen op NPO Politiek (Ziggo 502 / KPN 81). Commentatoren Arman Avsaroglu (tv) en Jan Vincent van Zuiden (radio).

Vanaf 17.50 uur op NPO Politiek

GIBRALTAR-NEDERLAND

De voorbeschouwing op het eerste voetbalduel tussen Gibraltar en Nederland ooit start om 19.54 uur op NPO 3, NOS.nl en de app. Eerst volgt er een ruime samenvatting van het duel van Jong Oranje. De presentatie is in handen van Sjoerd van Ramshorst, die samen met Theo Janssen en Ibrahim Afellay de groepsfase van Jong Oranje analyseert.

Rond de klok van half negen is het woord aan Tom Egbers, Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart met de voorbeschouwing op Oranje. De aftrap is om 21.00 uur, met het commentaar van Jeroen Grueter.

19.55-23.16 uur, NPO 3

Bron © NOS

Vorig artikelJong Oranje begint vandaag aan EK 2021 in Hongarije en Slovenië
Volgend artikelDe Boer roept Bizot op
Ik ben de eigenaar van Planetzone