Home Nieuws Sport Nieuws Nieuwe aanwinsten voor Go Ahead Eagles

Nieuwe aanwinsten voor Go Ahead Eagles

Enric Llansana en Bobby Adekanye © Erik Pasman

Go Ahead Eagles heeft 2 nieuwe aanwinsten binnengehaald, Bobby Adekanye en Enric Llansana

Vanmiddag zette de Bobby Adekanya in De Adelaarshorst zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2024 aan Go Ahead Eagles bindt. De 23 jarige vleugelaanvaller komt van Lazio Roma. Na verhuurperiodes bij FC Cádiz en ADO Den Haag werd Adekanye in januari verhuurd aan Crotone, waar hij weinig aan spelen toekwam. “Ik wilde graag weer terug naar Nederland, naar mijn familie en vrienden. Toen Go Ahead Eagles zich meldde, hoefde ik daar geen twee keer over na te denken.” Aldus Adekanye

Technisch manager Paul Bosvelt: “Bobby is een talentvolle, dynamische buitenspeler met snelheid en creativiteit, die de afgelopen jaren voor grote clubs en in grote competities heeft gespeeld. Voor Bobby is nu hét moment aangebroken om veel wedstrijden te gaan spelen en die kans krijgt hij op Eredivisieniveau bij Go Ahead Eagles.”

Bobby Abekanye © Erik Pasman

Enric Llansana

Daarnaast heeft Go Ahead Eagles met Enric Llansana overeenstemming bereikt over een verbintenis voor vier jaar. De 21-jarige voetballer met Catalaanse roots komt over van Ajax.

“Ik ben heel temperamentvol”, geeft hij aan. “Aan verliezen heb ik een ontzettende hekel, dan slaap ik heel slecht. Als voetballer ga ik dan ook altijd de strijd aan, ik geef nooit op.” Aldus de middenvelder.

Paul Bosvelt beschouwt Enric Llansana als een talentvolle speler, die in de jeugdopleiding van Ajax een goede leerschool heeft gehad. “Ondanks dat hij in april pas 21 is geworden, heeft hij al meer dan zestig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan”, zegt de technisch manager. “Ondanks dat hij bij Jong Ajax vooral centraal achterin heeft gespeeld, zien wij hem voornamelijk als defensieve middenvelder. Enric is positioneel verdedigend goed en kan ook agressief de duels aangaan. Daarnaast is hij ook prima in balbezit.”

Enric Llansana © Erik Pasman

Bron: Go Ahead Eagles foto © Erik Pasman

Vorig artikel[Audio] Gorillaz brengt nieuwe single ‘Cracker Island’ uit
Volgend artikelMannen stijgen naar achtste plek, vrouwen vierde in FIFA wereldranglijst
Ik ben de eigenaar van Planetzone