Home Nieuws Sport Nieuws Nieuwe aanwinst FC Emmen had zedendelict met 14 jarig meisje

Nieuwe aanwinst FC Emmen had zedendelict met 14 jarig meisje

© FC Emmen

Maandagochtend bracht FC Emmen het nieuws naar buiten over hun nieuwe aanwinst Desley Ubbink. De middenvelder werd in 2015 veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur omdat hij, destijds als 20 jarige, seks had met een meisje van 14 jaar oud. Een communicatie medewerker van FC Emmen probeerde dit duistere verleden op wikipedia te verwijderen. Dit werd ontdekt door een journalist die het op X plaatste. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Op het sociale medium vroegen mensen zich af waarom FC Emmen een veroordeelde zedendelinquent had aangetrokken en waarom de club dat duistere verleden in de doofpot probeerde te stoppen.

FC Emmen directeur Rinse Bleeker is inmiddels op de hoogte van het voorval maar doet in verband met de privacy vooralsnog geen uitspraken hierover.  „Dat is privacygevoelige informatie. Ik sluit niet uit dat we later nog wel met een statement komen. Een reactie vergt hier wat meer tijd.”

Over de poging van de communicatiemedewerker om de Wikipedia-pagina van Ubbink aan te passen, wilde Bleeker wel iets zeggen. „Dat was een ondoordachte actie. Daar heb ik hem direct op aangesproken en dat is nu uitgesproken. Hij heeft zonder kwalijke bijbedoelingen gehandeld. Het is niet goed geweest, het had niet mogen gebeuren, maar daar staat nu een punt achter.”

Bron: Dagblad van het Noorden Foto © FC Emmen