Home Nieuws Sport Nieuws Nico Haak nieuwe technisch manager FC Emmen

Nico Haak nieuwe technisch manager FC Emmen

Niko Haak © FC Emmen

Nico Haak wordt per 1 mei de nieuwe technisch manager van FC Emmen. De 42-jarige Emmenaar was tot op heden hoofd jeugdopleiding van de club en heeft zichzelf dusdanig bewezen dat de club hem nu heeft benoemd tot technisch manager. Hij neemt daarmee een
deel van het takenpakket van Fred Grim over, die naast zijn functie als hoofdtrainer ook de functie van technisch manager bekleedde.

Haak was tussen 2006 en 2011 al werkzaam voor de jeugdopleiding van FC Emmen en de toenmalige combinatie RJO Heerenveen/Emmen. In de zomer van 2021 keerde hij terug bij FC Emmen als trainer van FC Emmen O18 en hoofd jeugdscouting. Het seizoen werd Haak trainer van FC Emmen O21 en sinds 2023 hoofd jeugdopleiding. Vanuit die functie was hij al nauw betrokken bij het technisch beleid van de club.

Rinse Bleeker, algemeen directeur van FC Emmen: “Na de evaluatie met Fred Grim hebben we als club besloten de functies van technisch manager en hoofdtrainer weer uit elkaar te halen. Het zijn twee sleutelposities binnen het voetbalbedrijf en die verdienen de volledige aandacht van twee verschillende personen. Met Nico Haak hebben we iemand in huis die hetontzettend goed doet als hoofd jeugdopleiding en voor zijn opleiding binnen de KNVB een erg goed beleid voor de club heeft gemaakt op het technische vlak. Na een aantal gesprekken over zijn kijk op voetbal en onze club waren we het er als directie en bestuur over eens dat Nico een uitstekende technisch manager voor FC Emmen is; iemand uit de regio met hart voor de club, een groot netwerk en gezonde ambitie om samen met FC Emmen een stabiele Eredivisie-club te worden.”

Nico Haak: “Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan als technisch manager van deze mooie club. Als hoofd jeugdopleiding heb ik de afgelopen maanden veelvuldig met de directie gesproken over de voetbalvisie van de club en wat we moeten verbeteren om prestaties neer te zetten en transferwaarde te creëren voor de club. Ik kijk ernaar uit om aan de langetermijndoelen van de club te werken en een kwalitatief goede selectie neer te zetten die ook de regio vertegenwoordigt. Maar het eerste doel is het halen van de play-offs.”

Bron en foto © FC Emmen