Home Nieuws Sport Nieuws Nederlands elftal maandag bij Studio France, WK-finale best bekeken programma

Nederlands elftal maandag bij Studio France, WK-finale best bekeken programma

De voltallige selectie van het Nederlands vrouwenelftal is aanstaande maandag 8 juli live te gast bij Studio France. Vandaag speelt Oranje de WK-finale tegen de Verenigde Staten. Ongeacht het resultaat van die wedstrijd, blikt Oranje maandagavond bij NOS Studio France terug op het WK. De uitzending start om 21.15 uur op NPO 1.

Extra Studio France

De WK-finale tussen Nederland en de Verenigde Staten is bij de NOS door bijna 5,5 miljoen (88% marktaandeel) mensen bekeken. Het hoogtepunt lag aan het einde van de finale (om 18.53 uur), toen maar liefst 6,3 miljoen mensen voor de tv zaten. Dat is opnieuw een kijkcijferrecord voor de Oranjevrouwen. De halve finale tegen Zweden trok iets meer dan 5 miljoen kijkers. De finale is tot op heden ook het best bekeken televisieprogramma van het jaar.

Ook schakelden er 465.000 mensen in via een livestream op de NOS-app of NOS.nl. Op NPO Start zorgde de finale voor 300.000 livestreamstarts.

In totaal zagen bijna 12,6 miljoen mensen iets van het WK. Omgerekend is dat 79,2% van de Nederlandse bevolking. De gemiddelde supporter heeft dit WK drie wedstrijden van de Oranjevrouwen gezien.

Ook online was er veel belangstelling voor de Oranjevrouwen. De liveblogs op NOS.nl en in de NOS-app zijn ruim 3,6 miljoen keer geraadpleegd. Absolute uitschieter was de halve finale; toen werd het liveblog 766.000 keer bezocht. Tijdens de finale is het liveblog ruim 528.000 keer bezocht.

Foto: NOS/ANP

Vorig artikelNieuwe trailer Maleficent 2 gelanceerd
Volgend artikelLogitech G PRO X Gaming Headset met Blue VO!CE-technologie aangekondigd
Ik ben de eigenaar van Planetzone