Home Nieuws Sport Nieuws Mohamed Oukhattou tekent bij PEC Zwolle

Mohamed Oukhattou tekent bij PEC Zwolle

Mohamed Oukhattou © PEC Zwolle Media

De 18-jarige Mohamed Oukhattou gaat aan de slag bij PEC Zwolle. De middenvelder heeft een contract voor drie seizoenen getekend in Overijssel en krijgt bovendien de kans om zich in de voorbereiding te laten zien bij het eerste elftal.

Oukhattou is afkomstig van derde divisionist Quick en stond al geruime tijd op de radar in Zwolle,  wat nu resulteert in een contract tot medio 2026.

Mohamed Oukhattou: ,,Ik ben ontzettend blij met de kans die PEC Zwolle mij geeft. Deze club is een perfecte plek voor mij. De afgelopen jaren hebben meerdere voetballers van mijn leeftijd in Zwolle de kans gekregen en dat pakte vaak heel goed uit. Natuurlijk besef ik me dat je er nog lang niet bent wanneer je een contract tekent bij een BVO, maar omdat ik veel vertrouwen voel vanuit de trainers én ik er alles aan ga doen om hier te slagen, ga ik dit avontuur met vertrouwen tegemoet.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: ,,Mohamed is het type speler waar een supporter voor naar het stadion komt. Hij is behendig, heeft een geweldig balgevoel en is daarnaast ook nog eens doelgericht en super leergierig. Fysiek gaat het heel anders worden, maar ik maak me bij Mohamed ook daar geen zorgen over. Hij zal aan de bak moeten, maar door de ervaren spelers om zich heen verwacht ik dat hij op en buiten het veld in korte tijd heel veel gaat leren. Hij zal in principe aansluiten bij O21, maar in de voorbereiding krijgt hij een eerlijke kans om zich te laten zien aan de technische staf en als ik Mohamed zo beluister gaat hij die kans met beide handen aanpakken.”

Bron en foto © PEC Zwolle Media