Home Nieuws Sport Nieuws Michael Chacón naar Excelsior Rotterdam

Michael Chacón naar Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam heeft de ervaren middenvelder Michael Chacón vastgelegd. De 27-jarige rechtspoot komt na een half jaar in Colombia te hebben gespeeld transfervrij over en tekent een contract voor twee jaar in Kralingen. De Nederlandse competitie is voor Chacón bekend terrein. Hij kwam voor zijn Colombiaanse avontuur bij Atletico Nacional al uit voor SC Heerenveen, FC Dordrecht en FC Emmen.

Ervaren middenvelder
Met Michael Chacón haalt Excelsior Rotterdam een middenvelder met een rugzak vol ervaring binnen, stelt technisch directeur Nick Kersten: ,,We waren al een tijdje nadrukkelijk op zoek naar spelers met ervaring. Eerder is dat al gelukt met Sven Nieuwpoort en nu dus ook met Michael Chacón. Hij is een middenvelder die in zijn loopbaan al meer dan 150 wedstrijden heeft gespeeld en onder meer de nodige eredivisie-ervaring heeft. Daarom zijn wij blij dat we Michael per direct aan onze selectie kunnen toevoegen. Hij komt in aanmerking voor een van de twee posities als controlerende middenvelder en heeft de kwaliteiten om op die positie zowel aanvallend als verdedigend zijn bijdrage te leveren.”

Samen terug
De 27-jarige Chacón keert na een avontuur in zijn geboorteland Colombia met de nodige ambitie terug op de Nederlandse velden. Excelsior Rotterdam past daar goed bij, licht hij zelf toe: ,,Ik heb prima gesprekken gevoerd met Nick Kersten en Marinus Dijkhuizen. Ik merkte meteen dat zij zich in mij hadden verdiept en mij echt graag wilden hebben. In deze coronatijd valt het niet mee en ik wilde het liefst snel duidelijkheid. Excelsior wilde mij die geven en omdat er sprake was van wederzijds vertrouwen, was voor mij de keuze snel gemaakt. Het is prettig als je als speler vertrouwen voelt en dat wil ik op het veld laten zien.’’

Lees meer

Bron en foto © Excelsior Rotterdam

Vorig artikel[video] Rood na kopstoot aan medespeler Galatasaray
Volgend artikelAlmere City FC eerste club met tv-gerichte tweede ring LED-boarding dankzij PLS
Ik ben de eigenaar van Planetzone