Home Nieuws Sport Nieuws Mees de Wit naar PEC Zwolle

Mees de Wit naar PEC Zwolle

Mees de Wit is de nieuwste aanwinst van PEC Zwolle. De 23-jarige verdediger komt transfervrij over van Sporting Portugal. De voormalig jeugdspeler van Ajax, die ruim tien jaar in Amsterdam speelde, tekent in Overijssel een contract voor de duur van twee seizoenen met de optie voor nog een jaar.

In 2019 liep De Wit al eens op het trainingsveld van PEC Zwolle toen hij meetrainde met toen nog Jong PEC Zwolle. Desondanks stond de speler destijds al onder contract bij Sporting. De Portugese grootmacht had hem daarvoor overgenomen van Ajax. In Amsterdam werd De Wit onder meer kampioen met Jong Ajax en werd hij Nederlands kampioen met Ajax O19.

Mees de Wit: ,,Ik ben blij met mijn contract bij PEC Zwolle. Deze club heeft al langere tijd interesse in mij. Het feit dat ik hier al eens eerder ben geweest en de lijntjes met Mike Willems al die tijd heel kort zijn geweest, onderstreept dat nog maar eens. Ik heb in Portugal veel geleerd en op hoog niveau mogen spelen en trainen. Echter is het voor mijn ontwikkeling goed om nu minuten te gaan maken. Dat hoop ik bij PEC Zwolle te gaan doen. Ik kan niet wachten om mij op het trainingsveld te laten zien en ga er alles aan doen om mij in het elftal te knokken.”

Mike Willems over de nieuwe aanwinst. ,,Mees is een speler die voor sommigen misschien een tijdje van de radar af is geweest, maar niet voor ons. Wij hebben hem ook in Portugal op de voet gevolgd en weten wie we binnenhalen. Niet in de laatste plaats op fysiek vlak heeft hij in Portugal grote stappen gemaakt. Dat is ook echt iets waar wij naar op zoek waren. Hij kan daarnaast op de gehele linkervleugel worden ingezet, waardoor Art ook meerdere opties heeft om hem in te zetten.”

Bron en foto © PEC Zwolle Media