Home Nieuws Sport Nieuws Maurice Verberne hoofdcoach MVV Maastricht

Maurice Verberne hoofdcoach MVV Maastricht

© Frank Kerbusch/MVV Maastricht

MVV Maastricht heeft Maurice Verberne gecontracteerd als nieuwe hoofdtrainer. Hij was – na het vertrek van Klaas Wels – al sinds april interim-hoofdtrainer van MVV. Tot die tijd fungeerde Verberne als assistent-trainer bij de Maastrichtse ploeg. MVV heeft de nieuwe trainer vastgelegd voor de duur van één seizoen, plus nog een optie voor een tweede seizoen.

De bijna 51-jarige Verberne kent de club goed. Hij was er van 2003 tot 2005 actief als speler, in 2010 was hij er assistent- én jeugdtrainer
Van 2013 tot 2018 werkte Verberne als assistent-trainer bij FC Eindhoven om vervolgens bij NAC Breda eveneens als assistent aan de slag te gaan. In het seizoen 2019-2020 heeft hij als assistent-trainer bij Roda JC gefunctioneerd en stond hij – na het ontslag van trainer Jean Paul de Jong – vijf wedstrijden als hoofdtrainer voor de groep. In de zomer van 2021 ging de in Helmond woonachtige Brabander bij MVV aan de slag, opnieuw als assistent. Na het vertrek van Klaas Wels kwam Verberne als interimhoofdtrainer aan het roer te staan van de Sterrendragers.

Ronny van Geneugden is blij met het akkoord dat de club met Maurice Verberne bereikt heeft. “Verberne past goed in de visie van MVV als ontwikkelclub. Daarbij heeft hij in zijn periode als interim-trainer precies de juiste snaar bij de spelers weten te raken. Niet
voor niks wist hij in zijn zes wedstrijden als hoofdcoach aan het einde van het seizoen drie keer te winnen, twee maal gelijk te spelen en slechts één keer te ver liezen. Wij hebben veel vertrouwen in Verberne”, aldus technisch manager Ronny van Geneugden.

Bron: MVV Maastricht Foto © Frank Kerbusch/MVV Maastricht

Vorig artikelMike Snoei volgt Andries jonker op bij Telstar
Volgend artikelPrime Video geeft groen licht voor het vierde seizoen van de The Boys
Ik ben de eigenaar van Planetzone