Home Nieuws Sport Nieuws Marko Vejinović stopt als profvoetballer en wordt trainer in de Feyenoord Academy

Marko Vejinović stopt als profvoetballer en wordt trainer in de Feyenoord Academy

© PlanetZone

Marko Vejinović wordt trainer in de Feyenoord Academy

Marko Vejinović en Heracles Almelo gaan uit elkaar. De 34-jarige middenvelder heeft te kennen gegeven zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en zich volledig te focussen op zijn nieuwe carrière als trainer. Vejinović tekent een contract bij Feyenoord, waar hij assistent-trainer wordt van Feyenoord Onder-16.

“Met een zwaar maar dankbaar hart neem ik afscheid van mijn carrière als profvoetballer”, vertelt Vejinović. “Jarenlang heb ik met passie, inzet en trots op het veld gestaan. Voetbal is en blijft mijn grote liefde, en hoewel mijn tijd als speler nu ten einde komt, markeert dit ook een nieuw begin. Met veel enthousiasme begin ik mijn trainerscarrière bij Feyenoord. Ik ben vastberaden om mijn ervaring, tactisch inzicht en liefde voor het spel over te brengen aan de volgende generatie voetballers.

Ik wil iedereen bedanken, waaronder Heracles Almelo en de fans, die mij altijd onvoorwaardelijk hebben gesteund tijdens deze reis. Dit is geen vaarwel maar een tot ziens!”

Nico-Jan Hoogma: “Marko heeft ontzettend veel betekend voor Heracles Almelo. Hij kwam in 2009 als 19-jarig talent bij Heracles Almelo terecht en vijftien jaar later vertrekt hij bij deze club met een prachtige carrière achter de rug. In zijn eerste periode speelde hij al vier seizoenen voor onze club en in 2022 keerde hij als tweevoudig kampioen van Nederland en KNVB Bekerwinnaar terug bij Heracles Almelo met één doel: de club helpen om weer terug te keren naar de Eredivisie. Marko heeft hierin een belangrijke bijdrage geleverd. Hij heeft zich altijd voor 100% ingezet voor het zwart-wit van Heracles Almelo en daar zijn wij hem dankbaar voor. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière als trainer.”

Carrièreverloop

Marko Vejinović doorliep de jeugdopleiding van Ajax en belandde in 2006 in de jeugd van provinciegenoot AZ. De geboren Amsterdammer maakte in Alkmaar zijn Eredivisiedebuut op 22 maart 2009 in de wedstrijd tegen Feyenoord (0-0). In datzelfde seizoen werd hij landskampioen met AZ. In de zomer van 2009 verkaste de toen 19-jarige Vejinović naar Heracles Almelo, waar hij in vier seizoenen zou verblijven. Met Heracles Almelo bereikte en speelde de middenvelder in 2012 de bekerfinale tegen PSV.

Na zijn eerste periode bij Heracles Almelo tekende Vejinović bij Vitesse. Via het Arnhemse zwart-geel dwong hij een toptransfer af naar Feyenoord. In zijn eerste seizoen in de Havenstad won Vejinović de KNVB Beker en werd hij door toenmalig bondscoach Danny Blind opgeroepen voor het Nederlands elftal. In zijn tweede seizoen als Feyenoorder werd de technische middenvelder voor de tweede keer in zijn loopbaan landskampioen.

In 2017 keerde Vejinović terug bij AZ. Eerst op huurbasis, waarna hij later permanent werd overgenomen. Hij verbleef anderhalf jaar in de Kaasstad en zijn tijd in Alkmaar was de opmaat naar een buitenlands avontuur en dat avontuur volgde in de winter van 2019, toen hij de overstap maakte naar het Poolse Arka Gdynia. Naast Arka Gdynia speelde Vejinović ook voor ADO Den Haag en Tianjin Jinmen Tiger, uitkomend in de Chinese Super League.

Terugkeer bij Heracles Almelo

In de zomer van 2022 keerde Marko Vejinović terug in Nederland bij Heracles Almelo. Na anderhalf jaar China was hij terug op vertrouwde grond. De club ging door een moeilijke periode na de degradatie in het seizoen 2021-2022 en Vejinović keerde terug om zijn oude club te helpen. In de Keuken Kampioen Divisie speelde de middenvelder een belangrijke rol in de terugkeer van Heracles Almelo naar de Eredivisie.

Nu Marko Vejinović zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, komt zijn tweede periode bij Heracles Almelo ten einde. In totaal speelde de Heraclied 169 wedstrijden voor Heracles Almelo. Hierin wist hij achttien keer te scoren en gaf hij 31 assists.