Home Nieuws Sport Nieuws Mario Been terug bij Excelsior Rotterdam

Mario Been terug bij Excelsior Rotterdam

Mario Been (57) keert terug bij Excelsior, de club waar hij zijn spelersloopbaan afsloot en zijn trainerscarrière begon. Mario Been gaat in Kralingen een functie als bestuurslid technische zaken vervullen. Hij is daarmee de opvolger van Robin van Galen, die zijn werkzaamheden wegens drukte neerlegt.

Bekende in de voetbalwereld
,,Nadat Robin zijn besluit aan ons kenbaar had gemaakt, zijn wij op zoek gegaan naar een vervanger. Wij wilden snel een verantwoordelijke voor technische zaken presenteren. We zochten iemand die aansluit bij de visie van de club, waarin wij voetbal nadrukkelijk centraal stellen. Daarom wilden we iemand die weet wat er in de voetbalwereld speelt en de markt goed kent. We kwamen uit bij Mario Been, een bekende in de voetbalwereld, maar ook iemand die als oud-speler en -trainer een speciale band heeft met onze club. We hebben een aantal keer met hem aan tafel gezeten en hij was direct enthousiast. Wij zijn blij dat we hem als portefeuillehouder technische zaken kunnen presenteren.’’ Aldus voorzitter Bob de Lange.

Mario Been
Als voetballer was Mario Been van 1993 tot 1995 actief voor Excelsior Rotterdam. Daarvoor speelde hij voor Feyenoord, Pisa, Roda JC, sc Heerenveen en Innsbruck. Na zijn spelerscarrière zette hij zijn eerste stappen als trainer ook bij de Kralingse club. Vervolgens was hij een aantal seizoenen assistent bij Feyenoord en in 2005 keerde hij terug bij Excelsior als hoofdtrainer. Onder zijn leiding werd Excelsior in 2006 kampioen van de Eerste Divisie. Been zelf vertrok na dat seizoen naar N.E.C. en was vervolgens hoofdtrainer bij onder meer Feyenoord, KRC Genk en APOEL Nicosia. Mario is ook actief als analist voor ESPN.

Excelsiorrotterdam.nl

Bron en foto © Excelsior Rotterdam