Home Nieuws Sport Nieuws KRC Genk legt zich niet neer bij de beslissing van het Professional...

KRC Genk legt zich niet neer bij de beslissing van het Professional Refereeing Department

© KRC Genk

KRC Genk werd gisteren ingelicht over de beslissing van het Professional Refereeing Department, dat de klacht van de club ongegrond verklaart. Na analyse van de motivering blijft KRC Genk achter met een gevoel van verbijstering en teleurstelling.

KRC Genk stuurde de volgende persbericht de deur uit:

“We dragen als club sportiviteit hoog in het vaandel en trachten steeds de meest professionele omstandigheden te creëren om onze ambitieuze doelen te verwezenlijken. Topsport kan enkel op het hoogste niveau beoefend worden als alle betrokken partijen het hoogste niveau nastreven. Dat in een sportieve ambitieuze topsportomgeving menselijke fouten gemaakt worden, accepteren we en is zelfs inherent aan topsport. Dat de spelregels niet gekend, noch toegepast worden, kunnen we onmogelijk accepteren. Met het gekende beeld in bijlage in het achterhoofd verklaren dat men niet gekeken heeft naar de Anderlechtspelers op moment van het nemen van de strafschop, tart elke verbeelding. Desondanks trekken we op basis van de beelden de verklaringen van de bevoegde refs niet in twijfel.  De conclusies die hieraan door het Professional Refereeing Department uit getrokken worden echter wel, temeer omdat het Professional Refereeing Department zich in deze zaak opwerpt als betrokken partij en rechter.  Ons inziens gaat het eenzijdig focussen op de positie van Yira Sor en het niet bekijken van de Anderlechtspelers in deze fase om een overduidelijke vergissing in de toepassing van de spelregels. We weigeren ons als ambitieuze topclub neer te leggen bij deze beslissing en zien voldoende juridische grond om in het belang van de geloofwaardigheid van het Belgische voetbal de procedure verder te zetten. We rekenen op een spoedige behandeling van deze procedure”

Daarnaast is het standpunt van KRC Genk dat het openbaar maken van de communicatie tussen VAR en scheidsrechters zou leiden tot duidelijkheid en kan bijdragen tot de professionalisering van het Belgische professionele voetbal. 

Verkeerde beslissing

Tijdens de wedstrijd tegen Sporting Anderlecht nam het referee team een verkeerde beslissing na een strafschopfase. Yira Sor trapte in de herneming een gestopte strafschop van Bryan Heynen binnen. Die strafschop had, volgens het reglement, hernomen moeten worden. KRC Genk dientde hiervoor een klacht in bij het Referee Department. Een toepassing van het reglement en het herspelen van de wedstrijd is in deze de enige juiste beslissing aldus KRC Genk dat de wedstrijd met 2-1 verloor.

Bron en foto © KRC genk

Vorig artikelFIFA neemt schorsing van Marc Overmars wereldwijd over en moet taken bij Antwerp neerleggen
Volgend artikelCES 2024: OMEN en HyperX versterken coolste portfolio tot nu toe voor gepersonaliseerde games
Ik ben de eigenaar van Planetzone