Home Nieuws Sport Nieuws KRC Genk Esports en Hogeschool PXL samen in zee om jong Esportstalent...

KRC Genk Esports en Hogeschool PXL samen in zee om jong Esportstalent op te leiden

© KRC Genk

De afgelopen jaren is KRC Genk Esports uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie in de Benelux. Dit leidde tot talrijke prijzen in diverse games, zoals League of Legends, Counter-Strike en FIFA. Om die voortrekkersrol in de toekomt verder te bestendigen, gaat KRC Genk Esports in zee met Hogeschool PXL in Hasselt. Die samenwerking moet jong esportstalent uit de eigen regio de kans geven om een degelijke educatie te koppelen aan professionele begeleiding, opleiding en doorstroming naar het Esportsteam van KRC Genk. Met Alexander Dumon, die namens PXL Esports  ook voltijds Esportscoördinator wordt bij KRC Genk is de eerste toptransfer al een feit.

6 titels in verschillende disciplines. Zowel in League of Legends, Counter-Strike als FIFA heeft KRC Genk Esports zich in enkele jaren tijd op de kaart gezet. Om die successen lokaal te verduurzamen slaan KRC Genk Esports, Hogeschool PXL en PXL Esports de handen in elkaar. De nieuwe samenwerking moet een katalysator worden om Jong Esportstalent uit eigen regio een gedegen opleiding en platform te geven binnen de Benelux, onder de vlag van KRC Genk. 

“We zijn heel trots op korte tijd onze plaats te hebben veroverd aan de top van de Belgische Esports-wereld,” aldus Sem Franssen, Directeur Business Development bij KRC Genk. “Niet enkel in voetbal zijn we top, ook in de gaming wereld kennen ze KRC Genk ondertussen. De esports-wereld is een zeer dynamisch, continu veranderend landschap. Daarom is het ook belangrijk dat we onszelf blijven heruitvinden om relevant te blijven voor onze Esports-community en -partners. Net als in het voetbal willen we daarbij nog meer dan nu inzetten op de detectie, opleiding en doorstroming van jonge talenten uit de eigen regio.”

Alexander Dumon nieuwe Esports coördinator KRC Genk

KRC Genk Esports kijkt vol vertrouwen naar de toekomst, waarbij Alexander Dumon de uitdagende taak zal hebben om KRC Genk Esports met jong lokaal talent naar nieuwe successen te leiden. Alexander verdiende zijn strepen als Esports Coördinator aan Hogeschool PXL in Hasselt. Met zijn bagage vormt hij een uitstekende aanvulling voor de huidige werking van KRC Genk.

“Er is veel onbekend esports-talent op de schoolbanken, maar velen van hen vinden het moeilijk om hun passie voor gaming te combineren met hun studie”, aldus Alexander Dumon. “Met de samenwerking tussen KRC Genk Esports en Hogeschool PXL willen we deze studenten de mogelijkheid bieden om hun dromen na te jagen en esports op een gezonde manier te integreren in hun academische leven.” 

“Esports is booming business en is nu al groter dan de filmindustrie, gaat algemeen directeur Ben Lambrechts van Hogeschool PXL verder. ‘Vanaf dit academiejaar starten we met het keuzetraject ‘Gaming Business’ binnen onze afstudeerrichting Marketing en achter de schermen werken we ook aan een gloednieuw postgraduaat. We blijven vernieuwen om niet enkel trendsetter te zijn in Vlaanderen maar ook in de Euregio.’ Daarom zijn we ook heel blij met deze samenwerking met onze partner KRC Genk want delen is vermenigvuldigen, besluit Lambrechts.’

Over KRC Genk Esports:

KRC Genk Esports is de officiële esports-tak van voetbalclub KRC Genk. Het team is actief in verschillende games waaronder League of Legends, Counter-Strike, FIFA en heeft zich gevestigd als een toonaangevende speler in de Benelux esports-scene.

Over Alexander Dumon

Dumon is een ervaren Esports Coördinator, momenteel werkzaam bij zowel KRC Genk Esports als Hogeschool PXL. Hij is gepassioneerd over het ontwikkelen van Esports en het ondersteunen van jong talent binnen onze regio.

Bron en foto © KRC Genk