Home Nieuws Sport Nieuws KPN eDivisie Finals wil op 6 mei wereldrecord verbreken in Jaarbeurs Utrecht

KPN eDivisie Finals wil op 6 mei wereldrecord verbreken in Jaarbeurs Utrecht

© Eredivisie / DreamHack Sports Games

De Eredivisie CV en DreamHack Sports Games organiseren op zaterdag 6 mei de KPN eDivisie Finals. Acht clubs strijden in de Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht om de kampioensschaal en € 50.000 prijzengeld. Ook staan er tickets voor de EA SPORTS FIFA 23 Global Series Playoffs – de kwalificatiefase voorafgaand aan de FIFAe World Cup op het spel. De climax van het KPN eDivisie-seizoen wordt naar verwachting door duizenden fans bezocht; een wereldrecord voor live EA SPORTS FIFA 23 events (huidig record: 1.850 bezoekers).

De KPN eDivisie Finals bestaat uit zeven wedstrijden: vier kwartfinales, twee halve finales en een finale. Alle wedstrijden worden live gespeeld en uitgezonden, en zijn live bij te wonen door fans. Drie finalisten zijn al bekend (Ajax, FC Groningen en Excelsior), de resterende vijf finalisten worden bekend gemaakt op 21 februari.

Buiten de KPN eDivisie Finals kunnen de bezoekers de gehele dag genieten van entertainment. Hun favoriete eredivisieclubs zijn aanwezig, er kan volop gegamed worden in de Free To Play Area en zij kunnen hun voetbalskills testen op de Panna Knock Out-velden. Ook kunnen bezoekers de KPN eDivisie-spelers en andere bekende influencers ontmoeten. Aanvullende activiteiten worden later bekend gemaakt.

Voorafgaand aan de KPN eDivisie Finals wordt de finale van de KPN eDivisie Cup gespeeld. De beste EA SPORTS FIFA 23-amateurs vertegenwoordigen daar hun favoriete eredivisieclub. De winnaar ontvangt € 2.000 prijzengeld, een traineeship of meeloopdag bij zijn/haar favoriete eredivisieclub en een kans op een plek in de voorselectie van E_Oranje, de esportstak van de KNVB.

Tickets voor de KPN eDivisie Finals zijn verkrijgbaar via edivisie.nl/finals. De deuren van de Jaarbeurs zijn van 10.00 tot 19.00 uur geopend; de KPN eDivisie Finals worden gespeeld tussen 13.00 en 18.00 uur.

De wedstrijden van de KPN eDivisie Finals zijn op 6 mei live te zien via het Twitch– en YouTube-kanaal van de KPN eDivisie, en op ESPN. 

Bron en foto © Eredivisie / DreamHack Sports Games

Vorig artikelTelefacts VTM: eerst vriend, dan vijand van Poetin
Volgend artikelOud trainer Hans Westerhoft gaat FC Groningen helpen
Ik ben de eigenaar van Planetzone