Home Nieuws Sport Nieuws Koen Kostons van MVV naar Duitse Bundesliga club SC Paderborn 07

Koen Kostons van MVV naar Duitse Bundesliga club SC Paderborn 07

© SC Paderborn 07

Koen Kostons heeft MVV Maastricht per direct verlaten. Hij tekent een contract bij SC Paderborn’07. Deze Duitse club komt uit in de tweede Bundesliga en staat momenteel zesde op de ranglijst, met een kleine achterstand op een directe promotieplaats naar de Bundesliga.

Voor Kostons bestond al langere tijd van verschillende clubs serieuze interesse, nu de winter-transferwindow geopend is kwam deze belangstelling plots in een stroomversnelling. Koen Kostons, een jongen van de club, kiest bewust voor dit moment om MVV te verlaten omdat over vier maanden zijn contract afloopt en hij dan gratis de Geusselt uit kan wandelen maar MVV nu nog een mooie vergoeding voor hem krijgt.

Vanaf 2013 speelde Kostons bij MVV Maastricht. Na een kort uitstapje naar Zweden – waar hij 20 wedstrijden Dalkurd FF speelde – kwam hij weer terug naar Maastricht. In totaal speelde Kostons 171 keer voor de Sterrendragers. “Een mooi, spannend en uitdagend avontuur. Spelen voor stadions met 60.000 toeschouwers. Een waanzinnig platform om mij verder te ontwikkelen”, zegt Koen Kostons. “Ik heb veel te danken aan MVV, deze club zit dan ook voor altijd in mijn hart.”

Kostons is inmiddels afgereisd naar Spanje, waar Paderborn een trainingskamp belegd heeft. De eerste wedstrijd voor Koen staat op zondag 21
januari op het programma. Dan speelt zijn nieuwe club thuis tegen Greuther Fürth, de nummer vijf op de ranglijst in de sterk bezette tweede Bundesliga.

Bron: MVV Maastricht Foto © SC Paderborn 07

Vorig artikelMaurits Hendriks gaat Ajax eerder verlaten
Volgend artikelN.E.C. versterkt zich met Yvandro Borges Sanches
Ik ben de eigenaar van Planetzone