Home Nieuws Sport Nieuws KNVB: Vitesse krijgt meer tijd: Vitesse krijgt goedkeuring voor aandelenoverdracht

KNVB: Vitesse krijgt meer tijd: Vitesse krijgt goedkeuring voor aandelenoverdracht

© PlanetZone

Vitesse krijgt ook positief bericht van BTI

Vitesse heeft vandaag – vrijdag 17 mei – goed nieuws ontvangen vanuit Zeist. De Licentiecommissie heeft immers goedkeuring gegeven voor de gewenste aandelenoverdracht. Daarmee kan Vitesse zich richten op het afronden van de reeds gestarte processen.

De afgelopen weken heeft Vitesse enorme stappen gezet om te kunnen voldoen aan de gestelde eisen. De organisatiestructuur en de invulling daarvan heeft een metamorfose ondergaan, er is constructief contact met ING Bank en BDO accountants en de aandelen van PMH (Valeriy Oyf) lijken zo spoedig mogelijk overgedragen te worden naar de onafhankelijke stichting Vitesse voor Altijd.

Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes is voorzichtig positief: “Wij zijn enorm blij met het signaal vanuit Zeist vandaag. We zijn op de goede weg – ook door de constructieve houding van de Common Group -, dat is loon naar het harde werken. Tegelijkertijd ‘moet er nog heel wat water door den Rijn stroomen’. We zijn er nog niet, dat besef is er. We gaan keihard door met hetgeen wij mee bezig zijn en bekijken het van week tot week met de Licentiecommissie. Voor alle Vitessenaren; er lijkt licht aan het einde van de tunnel te ontstaan en dat komt ook door jullie onvoorwaardelijke steun! Voor Geel-Zwart.”

positief bericht van BTI

De club heeft vandaag ook een reactie ontvangen vanuit het Bureau Toetsing Investeringen (BTI) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De strekking is dat de club – vanuit BTI – nu daadwerkelijk over kan gaan tot de overdracht van aandelen van PMH (Valeriy Oyf) naar de stichting Vitesse voor Altijd.

Het BTI heeft de afgelopen maanden nadrukkelijk onderzoek gedaan naar de sanctienaleving, de beoogde aandelenoverdracht en in hoeverre er sprake zou zijn van een relatie met gesanctioneerde entiteiten bij de uitvoering ervan. De conclusie is dat de club goedkeuring krijgt voor deze stap, indien het exact wordt uitgevoerd zoals is opgesteld in het ‘herstructureringsplan’. Daarmee kan Vitesse daadwerkelijk het hoofdstuk – met het Russische verleden – definitief afsluiten en de aandelen overdragen.

Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes, in het kort: “Het is een buitengewoon goede dag vandaag, voor iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt. Met dit bericht kunnen we de aandelen overdragen. Dat is een absolute noodzaak om überhaupt de licentie te kunnen behouden. Stap voor stap komen we dichterbij ons doel. Dat is zeer positief!”

Bron: Vitesse Foto © PlanetZone