Home Nieuws Sport Nieuws KNVB: Aangescherpte veiligheidsmaatregelen blijven van kracht

KNVB: Aangescherpte veiligheidsmaatregelen blijven van kracht

© KNVB

Begin april heeft de KNVB de regels in de stadions aangescherpt om zo de veiligheid op het veld te kunnen waarborgen voor de spelers en scheidsrechters. Dit bleek noodzakelijk te zijn na verschillende incidenten waarbij personen op het veld zijn bekogeld en zelfs geslagen door ‘supporters’. De aangescherpte regels voor de veiligheid op het veld blijven ook de laatste speelrondes in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie en tijdens de play-offs van kracht. Net zoals altijd, beoordeelt de burgemeester van de thuisspelende club of een wedstrijd die volgens het protocol in principe zou moeten worden gestaakt, ook vanuit onder meer openbare orde en veiligheid niet meer hervat kan worden. Dat blijft doorslaggevend.

Het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie) heeft de volgende mogelijkheden: uitspelen, overspelen of de tussenstand wordt de eindstand. De sportieve factor weegt hierbij altijd het zwaarst. Per geval wordt bekeken wat recht doet aan de situatie.  

Als een wedstrijd definitief is gestaakt, dan wordt het restant nu in principe de volgende dag om 12.00 uur uitgespeeld. Dit kan niet anders omdat er de komende weken weinig tijd is om gestaakte wedstrijden op een later moment uit te spelen. Zo beginnen de play-offs voor promotie/degradatie al drie dagen na de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie en alle competitiewedstrijden moeten zijn gespeeld voor de interlandwindow die op 12 juni van start gaat.