Home Nieuws Sport Nieuws Kenneth Vermeer naar PEC Zwolle

Kenneth Vermeer naar PEC Zwolle

kenneth Vermeer © PEC Zwolle Media

PEC Zwolle heeft een nieuwe doelman aangetrokken. Kenneth Vermeer (37) komt transfervrij over vanuit de Verenigde Staten. In Zwolle tekent Vermeer, onder voorbehoud van de medische keuring, een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Vermeer kent een indrukwekkende loopbaan. Tien seizoenen lang droeg de speler het shirt van Ajax, waarmee hij vier keer landskampioen werd en waar hij in 2015 afscheid van nam. Daarna kwam Vermeer nog vijf seizoenen uit voor Feyenoord, waarmee hij ook eenmaal landskampioen werd en tussendoor nog een jaar voor Club Brugge. In 2020 trok Vermeer naar de Verenigde Staten, waar hij achtereenvolgens voor Los Angeles FC en Cincinnati FC uitkwam. Nu volgt een terugkeer in de Eredivisie bij PEC Zwolle.

Kenneth Vermeer: ,,Het voelt goed om terug te keren in Nederland in een voor mij bekende competitie bij een nieuwe club. Ik ken PEC Zwolle als een club die staat voor verzorgd en aanvallend voetbal. Onder trainer Dick Schreuder is die speelwijze nóg belangrijker gemaakt en verder doorontwikkeld en dat past goed bij mijn eigen voorkeur. Ik heb een goed gevoel over het plan wat de club met mij en de andere keepers heeft en ik maak daar dan ook graag onderdeel vanuit.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert: ,,Het is heel fijn dat we met Kenneth een zeer ervaren doelman aan de selectie hebben kunnen toevoegen. Kenneth heeft een schat aan ervaring opgedaan in binnen- en buitenland waar we veel profijt van hopen te hebben. Daarnaast beschikt hij over veel leiderschapskwaliteiten. In onze ogen essentieel voor een doelman. Ik wil Kenneth veel succes wensen bij PEC Zwolle en daarmee zijn terugkeer in de Eredivisie.”

Bron en foto © PEC Zwolle Media